Muta Nikolić: Nije realno da se suprotstavimo Feneru

Sport klub

Trener košarkaša Partizana Miroslav Muta Nikolić zahvalio se Željku Obradoviću što je doveo ekipu Fenerbahčea u Beograd, te je naglasio da je utakmica protiv evropskog šampiona odlična provera.

Izvor: ABA, Mornar/MEDIA Pro

Partizan i Fenerbahče će u utorak u 18.45 igrati u dvorani “Aleksandar Nikolić” u poslednjoj proveri pred start sezone u ABA ligi.

Mladi igrači Partizana imaće ispred sebe evropske šampione, koje sa klupe predvodi legenda crno-belih i srpske košarke Željko Obradović.

“Hvala Željku što je doveo ekipu. Nije realno da se suprotstavimo Feneru, ali bićemo na nivou sa ovim mladim igračima. Ovo je odlična provera pred početak sezone. Prosek godina ove ekipe je 22. Promenio se koncept od ranijih godina, meni je u interesu da promovišemo mlade igrače. I Vanja je mlad, doveli smo Pecarskog, tu je Tadić. I stranci su mladi. Uz njih su dvojica iskusnih – Veličković i Čakarević”, rekao jeNikolić.

Trener Partizana je potvrdio da su višegodišnje ugovore dobili Đoko Šalić i Marko Pecarski, a najavio je i da će se potražiti igrač za poziciju centra.

“Zbog dva takmičenja mladim igračima će više faliti treninzi, ali kroz utakmice ćemo ulaziti u formu. Radićemo s njima i individualno, sa pomoćnim trenerima. Biće tu dosta posla, i ja sam zakasnio zbog reprezentacije. Zbog povreda smo opteretili mlade igrače tokom priprema, ali to je i dobro za njih, da steknu što više iskustva za sledeću godinu. To je moj cilj. Dobiće minutažu svi, da se dokažu. Svi su pod dugoročnim ugovorima, čak i stranci”, zaključio je Nikolić.

Izvor:Sport klub