Mozzart i KK Partizan donirali najsavremeniji inkubator GAK „Narodni front“

Ginekološko-akušarska klinika „Narodni front“ još jedna je u nizu zdravstvenih ustanova kojoj je kompanija Mozzart, ovoga puta u saradnji sa KK Partizan, uručila medicinsku opremu. Donacija jednog od najsavrenemenijeg inkubatora na svetu značajno će unaprediti uslove za borak novorođenčadi u najvećem porodilištu na Balkanu, u kojem se godišnje rodi više od 7.500 beba.

Značaj ulaganja uspešnih privrednih subjekata za poboljšanje uslova za boravak majki i beba u GAK „Narodni front“ , istakao je direktor ove ustanove prof. dr Željko Miković.

– Na Klinici „Narodni front“ se godišnje rodi oko 1.000 prevremeno rođene dece, a oko 200 njih je čak sa težinom ispod 500 grama. Ovakvi najsavremeniji aparati pre svega služe našim najmlađim pacijentima i povećavaju im šansu ne samo da prežive, već i da bez posledica izrastu u zdrave ljude. Neki od postojećih inkubatora nažalost su stari i po dvadeset godina, zbog čega nam još više znači kada kompanije prepoznaju značaj donacija za poboljšanje uslova u našoj ginekološko-akušarskoj klinici. Hvala kapitenu Partizana Novici Veličkoviću i kompaniji Mozzart koja je još jednom pokazala visok stepen empatije prema društvenoj zajednici – istakao je Miković.

Sredstva za nabavku najsavremenijeg inkubatora, kako kažu u GAK-u najboljeg koji su do sada imali, prikupljena su humanitarnim šutiranjem na koš na promociji uspešne saradnje lidera industrije igara na sreću i KK Partizan, čime je još jednom dokazana velika povezanost sporta i plemenitosti. Kapiten crno-belih, poznati košarkaš Novica Veličković, izrazio je nadu da će ovakvih akcija biti još više u budućnosti.

– Prelep je osećaj doći u porodilište i predati donaciju koja će omogućiti kvalitetniju negu novorođenčadi, posebno što smo supruga i ja i sami prošli kroz težak period po rođenju naše hrabre devojčice. Verujem da je ovo velika pomoć i za zaposlene u GAK-u koji rade odgovoran i stresan, ali jedan od najplemenitijih poslova. Znam da kompanija Mozzart već godinama pruža istinsku podršku svim oblastima u borbi za bolje društvo, zbog čega mi je još više drago što smo u partnerskim i prijateljskim donosima. Zahvaljujem se Mozzartu na mogućnosti da budem deo ovako lepe akcije i radujem se novim, zajedničkim pobedama – rekao je Veličković.

Kako je objasnio direktor sektora korporativnih komunikacija Borjan Popović, kompanija Mozzart teži da sarađuje sa zajednicom u rešavanju aktuelnih problema za opštu dobrobit, gde god je to moguće.

– Nakon obilaska najvećeg porodilišta na Balkanu, uverili smo se kakva „čuda“ prof. dr Miković sa svojim timom sprovodi kako bi se adekvatno zbrinuli svi najmlađi pacijenti, ali naročito oni kojima je potrebna dodatna nega. Uvereni smo da je zdravstvo oblast u koju treba posebno ulagati i ponosni smo što će GAK „Narodni front” još bolje i kvalitetnije funkcionisati uz našu pomoć. Među zaposlenima u kompaniji Mozzart mnogo je mladih roditelja i trenutno imamo 200 kolegenica na trudničkom i porodiljskom odsustvu, što takođe oslikava naš odnos prema ovoj značajnoj društvenoj temi. Mnogo hvala našim prijateljima iz Partizana, zaista smo srećni kada pomažemo onima koji se brinu o najmlađima, jer je ovo pravi primer ulaganja u budućnost – zaključio je Popović.

Izvor Republika