Moma Jakovljević objasnio, evo sa čime se pandemija može uporediti!

U Jutarnjem programu TV Prva gosti su bili i dr Moma Jakovljević, koji radi i sa košarkašima Partizana, kao i fizioterapeut Milan Ilić.
Neizbežna tema ovih dana – Novak Đoković i njegov stav o vakcinaciji.
”Oko Novaka Đokovića digla se velika prašina. On nije rekao da se neće vakcinisati, on je rekao da ne bi voleo da bude primoran. Siguran sam da ako mu se adekvatno objasni koji su benefiti, šta može da dobije i šta može da izgubi, da će pristati da se vakciniše kao i svi ostali sportisti”, istakao je Ilić.
Svoj stav na ovu temu izneo je i doktor Jakovljević, koji je odbranu od pandemije uporedio sa odbranom od – cunamija.

”Novak verovatno zna da su sezonske vakcine samo preporučljive, ne obavezne, i njegovo je pravo da misli to što misli. To je njegov lični izbor. Mnogo ima priča o teorijama zavere,mnogo ima gluposti i onda je narod zbunjen. Neki kažu biće drugi talas, neke kažu neće. Ljudi kao ping-pong loptica gledaju i slušaju.
Mora jedan stav da se napravi. Nauka o ovom virusu još ne zna ništa i zato je izolacija najbolja zaštitna mera. Ide cunami 350 km/h, preventiva je da pobegnemo. Tako isto i ovde. Izolacija je najbolja mera dok ovo prođe”,
 naglasio je Jakovljević.
On smatra da će testiranje na koronavirus u narednom periodu morati da bude obavezno u sklopu sistematskih pregleda igrača.

”Nek se sad uvede i to. A tenis je najbezbedniji za igrače, problem su kontakt sportovi”, dodao je Jakovljević.

Izvor Sportske net