MOGLI SMO DA PREOKRENEMO: Košarkaši Partizana svesni da su propustili priliku za vrednu pobedu u Litvaniji

Večernje novosti pišu…

JOŠ nisu spremni košarkaši Partizana za završni test ubrzanog kursa trenera Andree Trinkijerija o pobeđivanju na teškim gostovanjima. U duelu sa Ritasom u Vilnjusu na početku top 16 faze Evrokupa dobro su odradili pripremne časove, ali im je nedostajala nijansa koja deli ozbiljne timove od onih koji su na putu da to postanu.

U poslednjoj četvrtini primakli su se na samo dva poena zaostatka, kada ih je ponovo posetio osećaj već doživljenog. Manjak koncentracije u presudnim trenucima, greške načinjene iz brzopletosti, promašeni otvoreni šutevi.

– Verujem da smo propustili odličnu priliku da pobedimo na veoma teškom gostovanju – svestan je i bek crno-belih Vanja Marinković koliko su bili blizu “brejka” u Litvaniji. – Kao ekipa sa mnogo iskusnih igrača, Ritas je svaki put koristio trenutke kada smo gubili fokus. Uprkos tome, uspeli smo da ostanemo u igri do kraja utakmice i dođemo do nekih situacija koje su mogle potpuno da preokrenu stvari na terenu. Nažalost, u završnici smo promašili neke šuteve koje najčešće pogađamo.

Utisak da su nepažnjom ostali bez novogodišnjeg poklona, koji bi im prilično olakšao pokušaj da načine još jedan iskorak i plasiraju se u četvrtfinale Evrokupa, deli i centar Đorđe Gagić.

– Na kraju je Ritas ostvario zasluženu pobedu, jer je uspeo da kazni naše greške i iskoristi svoje šanse. Ipak, ne mogu da pobegnem od utiska da smo mogli da preokrenemo rezultat i vratimo se kući sa izuzetno vrednom pobedom. Od žaljenja nema vajde, pokušaćemo da izvučemo neke pouke i pobedimo u sledećoj utakmici – konstatuje Gagić.

Partizan u narednom kolu top 16 faze Evrokupa dočekuje berlinsku Albu 9. januara (20.00).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top