Mnogo muka bez Rikarda

Krater” koji je svojim odlaskom ostavio Rikardo Gomeš, strelac 26 golova iz prethodne sezone, biće nesumnjivo teško nadoknaditi sa igračkim kadrom koji Milošević trenutno ima

Jedan od slabijih timova u domaćem prvenstvu i jedan od najslabijih u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope bili su rivali Partizana u prvih 180 minuta takmičarskog fudbala. Epilog je po jedna lopta u mreži Inđije i Konahsa što na prvi pogled deluje baš mršavo, ali hrabri činjenica da su izabranici Save Miloševića uputili čak 41 šut ka golu protivnika (17+24).

Uz to, Inđija i Konahs nisu nijednom ozbiljno zapretili golu Vladimira Stojkovića (zajedno su imali samo šest šuteva van okvira gola), pa je kristalno jasno kako je na startu nove sezone najveći problem crno-belih realizacija. “Krater” koji je svojim odlaskom u Šaržu ostavio Rikardo Gomeš, strelac 26 golova iz prethodne sezone, biće nesumnjivo teško nadoknaditi sa igračkim kadrom koji Milošević trenutno ima na raspolaganju.

-Ono što nije dobro i već se ponavlja drugu utakmicu je da nam je potreban veliki broj šansi da postignemo gol. To je segment koji moramo da popravimo, jer nećemo uvek biti u situaciji da ne primimo pogodak. To je nešto što me brine, sve drugo je za početak sezone zadovoljavajuće – iscrtao je na pravi način Savo Milošević aktuelni trenutak Partizana posle prva dva izazova u novoj sezoni.

Uz evidentiran problem u završnici, utakmica u Velsu je donela dodatni problem – slabu adaptaciju na ratnički pristup fudbalera Konahsa i “snalažljivost” u situacijama bez lopte.

– Teška utakmica, više smo se tukli s njima nego što smo igrali fudbal. Mnogo smo kvalitetniji, faulovima su jedino i mogli da nam se suprotstave. Teren je bio u izuzetno lošem stanju, jako suv. U Beogradu je izvanredan, biće nam mnogo lakše da igramo, rezultat će biti ubedljiviji – uverava Aleksandar Šćekić, koji je preksinoć napravio razliku između bledog remija i zadovoljavajuće pobede.

Na sličan način razmišlja i kapiten crno-belih Vladimir Stojković.

– Očekivali smo da će pored katastrofalnog terena da bude i tuče. Počela je već od petog minuta. Nisu želeli da igraju fudbal, opredelili su se za tuču i duge lopte, opet – i to je legitimno. Imali smo mnogo šansi, očekujem rutinsku pobedu u Humskoj.

Iskusni golman je imao najmanje posla na omalenom fudbalskom zdanju u Rilu, ali nije uspeo da izbegne nervozu i žuti karton u finišu prvog poluvremena.

– Uhvatio sam loptu u vazduhu preko dvojice, a kada su videli da je u mom naručju, krenuli su mi u trbušnjake, da me unesu u gol. To me je iznerviralo, jer tako najlakše dolazi do povrede – objasnio je Stojković.

Prvo naredno iskušenje za Partizan je revanš sa Konahsom, u četvrtak 1.avgusta. I taj duel sa limitiranim Velšanima ne iziskuje hitno rešenje za “život posle Rikarda”, ali svaki naredni duel kako u prvenstvu tako i na međunarodnoj sceni bi crno-belima mogao da donese ozbiljan problem.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti