Mladi rukometaši uspešni na turniru “Trofej Smedereva”, slede novi izazovi

Zvanični sajt RK Partizan

Mladi rukometaši uspešni na turniru “Trofej Smedereva”, slede novi izazovi

Mladi rukometaši Partizana, dečaci rođeni 2006. godine i kasnije, svoje letnje pripreme uspešno su odradili sredinom avgusta u Despotovcu. Na prvom ozbiljnom testu aktuelni prvaci Beograda bili su nedugo potom u Smederevu, kada su uzeli učešće na međunarodnom turniru “Trofej 2018” i osvojili treće mesto.

Posle četvorodnevnog takmičenja i mečeva protiv ekipa iz Mađarske, Grčke, Ukrajine i drugih zemalja, u veoma jakoj konkurenciji osvojena je bronzana medalja. Naši dečaci su tokom čitavog turnira pokazivali borbenost i timski duh, a dugo će pamtiti neizvesne i dramatične duele posle kojih je osvojeno odličje.

Među najzanimljivijim ostali su polufinalni, kao i meč za treće mesto. U oba slučaja pobednik je odlučivan posle izjednačenja u poslednjim sekundama regularnog dela utakmice i kasnije penala. Naši mladi rukometaši su do bronzane medalje došli savladavši Dinamo iz Pančeva, tako štu su u drugoj deonici anulirali zaostatak od pet golova sa poluvremena.

U penal završnici ruka nije zadrhtala Ceniću i Miloševiću, a dve godine mlađi golman Vanja Radivojević je bravuroznim intervencijama zaustavio dva šuta protivnika i obezbedio postolje crno-belima. Naši dečaci nisu mogli da sakriju emocije posle dramatične borbe za medalju i dva meča koja su podigla mnogobrojnu publiku na noge.

Posle dodele medalja iskorišćena je prilika za druženje i zajedničko fotografisanje sa finalistima iz Grčke i Mađarske, ali nema odmora. Ova generacija svoje pripreme nastavlja kroz nove izazove, a na redu je turnir “Lions Handball Challenge”, koji traje od 29. avgusta do prvog septembra u Beogradu. Na ovom takmičenju učestvovaće i dve starije selekcije (dečaci rođeni 2002. i 2004. godine), pa očekujemo da će se bar još dve sjajne medalje naći u vitrinama kluba.