Mitar i Fulam OPET u Premijer ligi!

Ulaskom Mitrovića sa klupe za poslednjih 30 minuta sezone – rešena je i drama pred 80.000 stolica na “Vembliju”. Heroj je Džo Brajan, koji je prvo pogodio “sa parkinga”, a onda odigrao minijaturu sa Srbinom za 2:0.IZVOR: GULIVER, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Uspeli su, iz prve!

Ulaskom Aleksandra Mitrovića na teren ostrvskog “hrama fudbala” za poslednjih 30 minuta u sezoni 2019/20, rešeno je i pitanje poslednjeg učesnika Premijer lige za sezonu 2020/21.

Biće to klub sa “Krejven kotidža”, koji je u levom beku Džou Brajanu dobio heroja dana, meseca, pa i godine. Momak je u prethodna 73 nastupa u belom dresu postigao jedan, a onda po gol u oba produžetka “utakmice od 200 miliona evra” pred 80.000 stolica na “Vembliju”.

Prvi – u 105. minutu – bio je ili perfektno sakriven šut ili savršeno očajan centaršut, a drugi – već u 117. minutu igre – jednostavan i tačan “dupli pas” sa Srbinom, koji je zakasnio sa oporavkom od povrede taman koliko je bilo potrebno. Nije bio spreman da počne, ali jeste da završi posao sa upornim zapadnim komšijama, koje su 75 godina čekale ovo veče: Fulam – Brentford 2:1, 0:0!

Šokirani Brajanovim potezima, momci sa “Grifin parka” uspeli su do poslednjeg zvižduka sudije Martina Etkinsona samo da ublaže najskuplji poraz u evropskom fudbalu.

Izvor Mondo sport