Miroslav Nikolić: Teško će Partizan nešto uraditi u Evrokupu

Sportski žurnal

Potpuno iskreno, ne tražeći reči kojima bi ulepšao stvarnost, niti je tih 111 poena u košu svog tima mogao bilo kako ulepšati, još manje opravdati, Miroslav Nikolić, trener Partizana NIS, je posle premijere u Evrokupu rekao:

– Odbranu smo igrali katastrofalno!

I to nije ništa novo. Znaju to i crno-beli. Ove sezone defanziva očigledno neće biti snaga Partizana. Suprotno tradiciji.

Ako ima neko ko drugačije misli, brojke će ga razuveriti. U prva četiri meča sezone (tri u ABA ligi, jedan u Evrokupu), Partizan je u proseku primao 92,5 poena?! Ne, nije greška…

Redom… MZT je Partizanu ubacio 92 poena, Mornar 83, FMP 84, do čudesnih 111 u Berinu…

Da li posle takvog starta išta obećava da se taj segment igre može popraviti? Nikolić ne odustaje.

– Partizan ima dosta problema u defanzivi. U Berlinu, kao i generalno od početka prvenstva, igrali smo katastrofalno u odbrani. Nadam se da ćemo unaprediti taj deo, trudićemo se da kroz treninge poboljšamo odbranu. I to dosta– pričao je Nikolić.

Ako je nekakvo opravdanje i ubacivao je dosta. Do proseka, 85,5 poena na svakom meču, stigao je i u Berlinu. Ali…

– Ni u napadu nam još ne ide dobro lopta. I u toj fazi igre smo dosta grešili. Bilo je dosta pogrešnih pasova – rekao je Nikolić.

Nikolić, još jednom podsećajući da Partizan sa ovako mladim timom i nema šta da traži u Evropi.

– Sve su to jake ekipe, čitava grupa je kvalitetna. Teško ćemo mi nešto tu uraditi, ali borićemo se do kraja – jasan je šef struke crno-belih.

Baš kao i njihov trener, i igrači Partizana su i te kako svesni šta su sve uradili, ali više od svega šta su propustili da urade kako bi izbegli katastrofu u Berlinu.

Dvojica napadački najproduktivnijih i ovog puta su bili Amerikanci Patrik Miler i Najdžel Vilijam-Gos. Poentirali su, kreirali za druge, ali su i grešili.

Kad je konačno objavljena statistika sa meča u Berlinu, zbog koje je utakmica imala i dugačak prekid već u prvom periodu, brojke su potvrdile utisak koji je sticao i golim okom.

Vilijams-Gos je uz 22 poena, imao i pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti, Patrik Miler je stao na 15 poena, po četiri asistencije i skoka, ali i pet grešaka.

Zato su obojica posle meča bili dosta samokritični.

– Očigledno je da nismo igrali najbolje što možemo – poručio je Najdžel Vilijams-Gos.

Plej crno-belih je potom dodao:

– Moraćemo da se vratimo na ovaj meč, pogledamo snimak i da ispravimo mnogo toga da bismo došli do pobede u sledećoj utakmici.

Miler je napravio nešto dublju analizu.

– Bila je ovo utakmica visokog intenziteta – rekao je omaleni Amerikanac, pa priznao:

– Evrokup je teško takmičenje, potpuno drugačije od ABA lige, ali mi moramo da budemo spremni i to da igramo.

Osim toga…

– Mladi smo i napredovaćemo tokom sezone, igraćemo bolje. Uostalom, sada znamo šta možemo da očekujemo, pa da u narednoj utakmici i mi pojačamo intenzitet. Moramo da se fokusiramo, pregrupišemo… Imamo mlad tim i nastavićemo da radimo, ali moramo da ostanemo zajedno posle ovog poraza.

Posebno jer crno-bele već u subotu očekuje gostovanje na kome su uvek teško prolazili, u Zadru.