Miroslav Đukić: Sledi najvažnije.Moramo da napravimo igru

-Ulazimo u drugu fazu, gde će akcenat biti na uigravanju i ulasku u dobru formu. Moramo da napravimo igru, da se ukomponujemo i steknemo čvrstinu. Imamo jake utakmice i sve uslove koji su potrebni da ostvarimo cilj”, prvi je utisak trenera Partizana po dolasku u Moravske.

-Mi želimo da budemo kompletni što pre. Neki su imali utakmice, a neki bili na odmoru… Bitno je zbog uigravanja da što pre budemo svi na broju, jer je onda i rad daleko lakši. Priključili su nam se Kosović i Janković, čekamo ostale, a onda ćemo dobiti veliki plus neophodan da budemo konkurentni u bitnom takmičenju kao što je borba za Evropu.

-Leonardo je tip igrača kome nisu potrebne duge pripreme da bi ušao u formu. Kroz utakmice koje imamo možemo da ga postepeno uvedemo u ritam. Đuka je dobio četiri dana odmora posle Evropskog prvenstva, gde je igrao skoro sve utakmice. Važno nam je da ga osvežimo. Nije imao dovoljno odmora i dali smo mu mali predah, očekujemo ga u četvrtak u Sloveniji.

-Radi se o mladim i veoma talentovanim momcima. Mi smo poveli centralne bekove Bošnjaka i Markovića. To je za nas deficitarna pozicija u timu i mislim da mogu da nam pomognu. To su veoma mladi momci da bi nam pomogli u mečevima pred nama, ali ovo je za njih veliko iskustvo.

-Partizan u tim momcima ima vredne bisere. Mora da ih čuva, da ih dorađuje i u njima imamo svetlu budućnost i nosioce igre. Dobijaće i oni šansu, ali okosnica tima mora da bude iskusna i to je ono što donosi rezultat.”

-Mi smo ga gledali Miletića , ali ne samo njega. Videćemo koliko je izvodljivo da dođe. Naš cilj je da se pojačamo na toj poziciji i ljudi uveliko rade na pojačanjima. Ne žurimo, imamo kostur tima.

-Nisam zadovoljan… Ali, teške su nam noge, izlazimo iz perioda gde je fizička priprema bila najbitnija. Imali smo šaren tim, probali smo mnoge stvari. Nismo uopšte izgledali dobro, pogotovo na fizičkom nivou. Nedostajala nam je svežina, brzina… Smeta mi, boli me i ne volim da gubim, ali najbitnije je da smo istrčali, odradili kondicione pripreme, a sada dolazi ono najbitnije.”

-Imamo ozbiljne i iskusne igrače, i odbrana je stub tima. To je u Evropi vrlo bitno, morate da igru bazirate na defanzivnoj čvrstini i da na nju nadograđujete ofanzivne stvari.

-Partizan je veliki klub i zahtevi su maksimalni. Došao sam da ispunjavam zahteve kluba i svestan sam svega toga. Sposobni smo i imamo igrače koji mogu da ispune Partizanove ciljeve.