Mirković priključio napadača prvom timu Partizana

Posle centralnog defanzivca Stahinje Pavlovića, koji je krajem septembra prekomandovan iz omladinske u najjaču selekciju Partizana, trener Zoran Bata Mirkovićtokom tekuće sedmice je promovisao još jednog prvotimca iz klase momaka rođenih 2001. godine.

Radi se o talentovanom Nikoli Štuliću, koji će imati priliku da stiče iskustvo i stasava uz Sašu Ilića i drugove, verovatno i da se nametne u seniorskom fudbalu.

Štulić je deo Partizanovog projekta budućnosti, baš kao i pomenuti Pavlović, jer je nedavno sa još četvoricom svojih saigrača potpisao profesionalni ugovor sa crno-belima, o čemu je Telegraf već pisao. Reč je o igračima, koje sa klupe predvodi bivši fudbaler Partizana Dražen Bolić, koji je u trenerskim vodama od vremena kada je na klupi crno-belih sedeo Ivan Tomić, kome je bio jedan od saradnika, zajedno sa Žarkom Lazetićem (od letos je ponovo prekomandovan u rad sa prvim timom i asistira Mirkoviću).

Inače, minule godine Štulić je u dresu Partizana bio najbolji strelac Kadetske lige Srbije, što je, između ostalog, i bio povod ljudima iz Omladinske škole, kao i čelnicima kluba da ga obavežu višegodišnjoim saradnjom. Član je i omladinske reprezentacije Srbije, pa je prekomanda talentovanog igrača među prvotimce logičan redosled poteza.

Napominjali smo i ranije da postoji okvirni plan da Pavlović i Štulić budu uvršteni na spisak igrača za predstojeće zimske pripreme Partizana i na taj način se pripremaju za izazove, koji ih u budućnosti očekuju u seniorskom fudbalu.

Spletom okolnosti, Partizan je ove jeseni ostao sa samo dvojicom napadača u rotaciji – Rikardom Gomešom i Nemanjom Nikolićem, pa će “sveža krv” u liku Nikole Štulića svakako dobro doći, makar i na treninzima.

(Telegraf.rs)