Mirković: Dobra uvertira za derbi

Nismo hteli ništa da rizikujemo, uglavnom sam menjao igrače koji su imali kartone – poručio je trener Partizana posle pobede protiv Proletera

Trener fudbalera Zoran Mirković ocenio je posle večerašnje pobede nad Proleterom da je njegova ekipa napravila dobru uvertiru za “večiti” derbi protiv Crvene zvezde.

– Igrali smo dobro večeras i najvažnije što smo zabeležili pobedu, prikazali smo dobru igru, posebno u prvom poluvremenu. Mislim da je ovo dobra uvertira za derbi – rekao je Mirković za televiziju Arena spot.

Partizan je večeras sa 3:0 pobedio Proleter u 23. kolu Super lige Srbije, a reportera je zanimalo da li je Mirković odmarao neke igrače za duel sa Zvezdom.

– Nismo hteli ništa da rizikujemo, uglavnom sam menjao igrače koji su imali kartone – kazao je on.

Mirković je kratko prokomentarisao i predstojeći “večiti” derbi protiv Zvezde.

– Imamo sedam dana da se pripremimo za najveću utakmicu u srpskom fudbalu. Radićemo da se pripremio najbolje što možemo i da budemo na visini za tu utakmicu – kazao je Mirković.

Trener Proletera Dragan Radojičić rekao je da žali što je njegova ekipa primila golove posle akcija koje uvežbavala tokom nedelje.

– Ostati protiv Partizana s igračem manje u problemu ste odmah. Ostaje žal što smo primili golove posle akcija koje smo pet dana uvežbavali. Ostali smo s igračem manje, izvršili prinudnu izmenu, a potom i primili dva gola. U drugom delu su igrači dali sve od sebe, nisu hteli da se predaju – rekao je on.

Radojičić je dodao da je njegov tim pretrpeo “mnogo štete” na današnjem meču, s obzirom na to da je zaradio suspendovanog igrača i jednog povređenog.

– Okrećemo se dalje, znam šta možemo, verujemo u sebe i nastavićemo da se borimo. Nismo ovako planirali da izgubimo, šta više, verovali smo da možemo mnogo više da uradimo, ali šta je tu je – zaključio je Radojičić.

Izvor Večernje novosti