Milošević sija od zadovoljstva: Ovo je raj, blagoslov

U poređenju sa onim od letos, kada su nam se planovi menjali na svaka tri dana. Bili smo na to prisiljeni. Sada imamo plan na duži period, za kompletne pripreme, kaže Savo Milošević

Mnogo je priča poslednjih dana vezanih za prelazni rok u Humskoj, ali malo dešavanja. Trener Partizana Savo Milošević ne krije da mu takva situacija izuzetno prija posebno kada se priseti leta kada je ekipa bila u formiranju.

– Ovo je raj, blagoslov. U poređenju sa onim od letos, kada su nam se planovi menjali na svaka tri dana. Bili smo na to prisiljeni. Sada imamo plan na duži period, za kompletne pripreme. Prezadovoljan sam uslovima koje imamo. Inače ne volim i mislim da je ovde previše luskuzno, jer smo došli pre svega da radimo.

U odnosu na prvobitni spisak iz grupe je “ispao” Dominik Dinga, koji se jednostavno nije pojavio u “Zemunelu” pred put, a Milošević nema pravo objašnjenje šta se dešava sa mladim štoperom.

– To bih i ja voleo da znam. U ovom trenutku nemam pravu inforamciju. Žao mi je što ovako pričam, svaki igrač mi je bitan. Ne bih svojim rečima da naškodim njemu.

Odlasci nisu u prvom planu, ali se konstantno provlače kroz medije, pa tako poslednje informacije ukazuju na to da Partizan neće prodati Umara Sadika ni za 10 miliona evra.

– Bavimo se tim stvarima, ali to su slatke muke. Ne verujemo da tu može da bude problema. On ima ogroman prostor za napredak. Došao je sa željom i voljom, entuzijazmom i iz razgovora sa njim sam shvatio da ima još veću volju nego što je to bio slučaj u Sloveniji. Imali smo i situaciju sa Strahinjom Pavlovićem, koja je trajala pet meseci, pa smo uspeli da je rešimo. Nije lako, ali do sada smo uspevali da te stvari uspešno rešimo.

Prodaja koja je delovala najrealnije početkom zime više nije tako izvesna, naprotiv.

– Ne tražimo desnog beka, Nemanja Miletić ostaje 99 odsto. Imamo dva rešenja na toj poziciji i nema potrebe za trećim igračem.

I Milošević, kao i čelnici kluba, veruje da bi najveće pojačanje trebalo da stigne iz sopstvenih redova.

– Lazar Marković nikada nije imao problem voljnog momenta, čak se i povredio jer je imao želju veću od mogućnosti u tom momentu. Imao je poseban program. Biće u specijalnom režimu rada, jer ne želimo više problema sa njim. I kontrola i magnetna rezonanca će biti rađeni na svakih 10 dana tokom priprema da bi se kontrolisala povreda. Želimo da ga zaštitimo maksimalno – zaključio je šef struke crno-belih.

KRAKOVIJA I RUŽOMBEROK NA CRTI

POZNATI su i rivali Partizana u dva od tri test meča, koliko će odigrati tokom boravka u Turskoj. Crno-belima će 22. januara na megdan poljska Krakovija, a četiri dana kasnije slovački Ružomberok. U planu je da drugi tim u terminu odigravanja meča sa Krakovijom odmeri snage sa rezervistima Vitorula.

Izvor Večernje novosti