Milošević: Kup daje život Partizanu, ali ništa se ne mora

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević pričao je o utakmici četvrtfinala Kupa Srbije protiv Radnika iz Surdulice.

Milošević je naglasio je da je odbrana nacionalnog kupa prioritet za crno-bele u ovom momentu.

Partizan je osvajao taj pehar poslednje četiri godine.

“Ušli smo u ritam sreda-subota, biće jako teško. Prva utakmica je prošla bezbolno, dobar rezultat i bez povreda, na sreću… To je bila jedna od najvećih briga. Sada na red dolazi Kup, takmičenje koje nas u ovom momentu najviše interesuje. Čekaju nas, nadam se tri teške utakmice, uključujući i finale. Kup je specifičan, svuda u svetu, i moramo da budemo na maksimumu“, rekao je Milošević na konferenciji za medije.

Na pitanje da li pritisak može negativno da se odrazi na ekipu?

Ništa u životu se ne mora. Samo jedna stvar“, jasan je bio.Ž

Osvrnuo se na narednog rivala.

Čeka nas motivisan protivnik. male ekipe traže šansu za Evropu kroz Kup. Moramo mnogo toga da uradimo dobro ako želimo dobar rezultat. Nezgodan protivnik, ali ništa posebno u odnosu na druge. Svaki je nezgodan ako se opustite i ne shvatite ga ozbiljno. Moja ekipa ima dodatni problem da, ukoliko koncentracija nije na neophodnom nivou, može da ima problem sa svakim. Kada je koncentracija na ozbiljnom nivou nikoga se ne plašimo. Ključna stvar je kod nas“, poručio je Milošević, uz konstataciju da ekipa uvek vežba penale, a ne samo pred Radnik.

Logično se nameće da je Kup prioritet, nemamo šanse da završimo prvi u Superligi, ali je bitno da ostanemo drugi. Kup je davao život Partizanu kao klubu, a i ove je bitan za nas“, rekao je Milošević, uz napomenu da nekoliko igrača ima probleme sa povredama.

Uskoro dolazi prelazni rok.

Od transfera živimo, ali sigurno je da neće biti rasprodaje. Samo u slučaju ekstremno dobrih ponuda procenićemo ko je taj bez koga možemo. Imamo dobro oformljen tim“, zaključio je Milošević.

Utakmica Radnik – Partizan igra se u sredu u Surdulici od 17.30.

Izvor B92.net