MILOŠ KOROLIJA: Samo da voda bude topla

Večernje novosti pišu…

MILOŠ Korolija će kao kapiten predvoditi vaterpoliste Partizana i sa klupe vodite jednu od mlađih selekcija trofejnog kluba. Iskusni centar priznaje da nije želeo da pre vremena završi igračku karijeru, a smatra da je Banjica najbolja sredina za početak trenerske karijere.

– Planirao sam da ostanem još godinu dana u Galatasaraju. Međutim, zbog ekonomske krize u Turskoj i dugova u klubu su odlučili da ne nastave saradnju sa strancima – priča Korolija.

Nekadašnji reprezentativac se za povratak u Partizan odlučio tek kada je shvatio da neće dobiti ponudu nekog ozbiljnijeg kluba.

– Kada sam već u Beogradu, Srbiji, najlogičnije je bilo da se vratim u Partizan. Tim pre što su nam se ambicije poklopile. Znao sam i gde dolazim, sa kakvim problemima se klub suočava – naglašava Korolija.

Miloš pre podne trenira sa prvom ekipom, a uveče radi sa decom. Korolija je u Partizanu, od 1990, prošao od školice plivanja do titule, tako da je svestan šta je sve potrebno da bi neki klinac postao vrhunski igrač:

– Najvažnije je da voda bude topla, da može nesmetano da se radi sa decom kako bi se pravilno razvijala.

Crno-beli su zbog finansijskih problema odustali od Lige šampiona, a takmičenje u Evrokupu završili su već u prvoj rundi kvalifikacija:

– Partizan ni sa prošlogodišnjim sastavom ne bi prošao kvalifikacije za Ligu šampiona, a igrao ju je. Sada je ostao bez devetorice igrača i potrebno je vreme da se novajlije uigraju. Jednostavno mlada ekipa je bez zvanične utakmice otišla na turnir u Rijeku i odigrala slabo. A potrebne su joj utakmice.

UVEK STVARALI IGRAČE

Kapiten Partizana u sličnoj situaciji bio je i 2002, kada je otišao skoro ceo tim, a on predvodio tinejdžere.
– Tada sam imao 21 godinu i nisam se previše obazirao na krizu. Sada sam stariji i upućeniji. Samo kriza ne bi smela da se odražava na rad sa decom. Partizan je uvek stvarao igrače, a mladi moraju da budu svesni veličine kluba i da budu motivisani da jednog dana postanu zvezde – primećuje Korolija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top