MILORAD VUČELIĆ: Partizan će biti vlasnik renoviranog stadiona!

Kurir sport piše…

Prvi čovek crno-bele porodice i predsednik fudbalskog kluba Milorad Vučelić tvrdi da je iza sportista ostala godina izuzetnih rezultata i uspeha, a da će narednu obeležiti totalno renoviranje njihovog doma – stadiona u Humskoj 1.

 

“Kada pogledamo listu nagrađenih, onda bismo mogli reći da je protekla godina izgledala impresivno. To je pregršt prvenstava, osvojenih medalja, sjajnih individualnih i ekipnih rezultata u svim sportovima, zbog čega ćemo na našoj tradicionalnoj proslavi dodeliti zaslužena priznanja za uspešno predstavljanje Partizana i Srbije. E sad, tako izgleda JSD Partizan spolja. Unutar njega postoji obilje problema, pre svega finansijskih, ali rezultati su nam veći i značajniji od svake nedaće”.

Ko je najviše pogođen problemima?
“Zavisi od sporta do sporta, stvorena je šarolika slika. Zajedničko im je da u manjoj ili većoj meri svi oni dobijaju pomoć fudbalskog kluba. Teški dani su ispred jer su problemi nasleđe prošlih vremena, kada je država više vodila računa o manjim sportovima – boksu, rvanju, stonom tenisu, šahu… Oni ne mogu da budu samo na leđima fudbalskog kluba, već država mora pronaći način za njihovo održanje”

.Da li će mali sportovi sledeći rođendan dočekati u još težoj situaciji, budući da se i fudbalski klub suočava sa svojim mukama u finansiranju?

“Tim povodom smo se pre dva meseca sastali predsednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović i ja kako bismo zajednički zatražili pronalaženje rešenja za funkcionisanje, na primer, vaterpola. Naša želja je da se Ministarstvo sporta i gradski sekretarijati ozbiljnije pozabave stanjem sporta u Beogradu. Oni, naravno, čine nešto plaćanjem termina za treniranje, ali potrebno je više brige pokazati, recimo, za hokej na ledu, koji ne može drugačije doći do novca. Rešavanje problema mora biti dugoročno, a ne da se Partizanu svojinskim transformacijama oko bazena dodatno otežava funkcionisanje”.

Fudbalski klub?
– Moram da pazim šta govorim, jer se nalazimo pod stalnim prijavama i kaznama. Mi smo u poslednjih nekoliko utakmica oštećeni najmanje za četiri boda, što negativno utiče na igrače, jer vide da teren ne odlučuje pitanje pobednika.

Šta znači obnova stadiona za sve članove Partizanove porodice?

“Tim projektom smo okupirani svi mi u sportskom društvu. Detaljno renoviranje, tačnije totalni preporod stadiona, počinje na proleće sledeće godine kao državni projekat vredan 12 miliona evra, a mislim da će koštati i više od toga. Nećemo dozvoliti da se završi po sistemu “spolja gladac, a unutra jadac”. Sigurno će u novom objektu s novim sadržajima biti svima lepše. Inicijalno je pomenuta suma od 12 miliona evra za obnovu, ali za ukupan projekat biće neophodno 20 miliona evra”.

Tekst:Kurir sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *