Miletić: Nisam ja taj da proceni šta je tu problem… Voleo bih u reprezentaciju

Sportski žurnal piše…

 

Nemanja R. Miletić, defanzivac Partizana, leteo je u četvrtak uveče protiv Nordsjelanda po desnoj strani kao „na motoru”!

Malo je reći: Grobari su bili oduševljeni…

– Primili smo gol na početku, ali nismo klonuli duhom, znali smo ko smo i šta smo i brzo smo Dancima tri puta zatresli mrežu. Pri kraju utakmice usledio je mali pad koncentracije, hvala Bogu, priveli smo meč kraju kako treba – kaže Nemanja R. Miletić, jedan od junaka trijumfa Parnog valjka nad Dancima – za plasman u plej-of Lige Evrope i zakazan dvomeč s turskim Bešiktašem.

Opet taj pad koncentracije, baš kao u Farumu i u Gornjoj varoši?

– Nisam ja taj da proceni šta je tu problem, naravno – pričaćemo o tome. Već treću utakmicu nam se dešava da pri kraju padnemo, daćemo sve od sebe da lociramo u čemu je stvar i to rešimo.

Prija vam pozicija desnog beka?

– Više volim kad sam štoper, ali odgovara mi da igram i po boku. Uhodao sam se, dobro je.

Nesvojstveno poziciji, ušli ste u seriju golova?

– Da, iznenadio sam i samog sebe, ali radimo na treningu dosta prekide otkad je došao novi šef. Ne znam da li ste primetili, na poslednje dve utakmice kod kornera Rikarda i mene su čuvala po trojica. Uvežbavamo kombinacije, blokove, hvala Bogu, za sada ide dobro. Samo da nastavimo ovako.

Tri vezane pobede – injekcija adrenalina?

– Daćemo sve od sebe da nastavimo niz.

Sledeći je – Bešiktaš?

– Žao mi je što je Linc primio gol u 91. minutu i što je Bešiktaš prošao. Verujte, nismo bez šanse, neće ni njima da bude lako. Ništa nije nemoguće, pogotovo uz sjajne navijače. Možemo da napravimo nešto!

I Turci su, očito, ranjivi?

– Nadamo se…

Kvarežma, Babel, Pepe, Adrijano… Bešiktaš je „sazvežđe” nekadašnjih uzdanica Real Madrida, Barselone, Liverpula?

– Nekada ste gledali te igrače na TV, sutra igrate protiv njih. To je fudbal. Drago mi je što ćemo da odmerimo snage, možda budemo i uspešniji.

Uz Grobare, sve je lakše?

– Siguran sam da će u četvrtak da bude pun stadion. Posle Nordsjelanda zaslužili smo da nas još više ljudi podrži.

Bilo je puno protiv Bešiktaša i 2014, pa – 0:4?

– Nisam pratio tu utakmicu, sećam se rezultata… Bešiktaš je ogroman klub, nismo imali sreće u žrebu, ali – ne klonimo duhom. Nikad se nisam predavao, neću ni sada, dok ne umre zadnja nada. Nismo bez šanse.

Dva gola u roku od dve sedmice postigao je Nemanja R. Miletić: Trakaiju u Viljnusu i Nordsjelandu u Humskoj.

Voleo bih u reprezentaciju

Dobre partije u Partizanu bude nadu da bi i san o reprezentativnom dresu mogao da postane java?

– Jedan san mi se ostvario: kad sam bio u Belgiji maštao sam da zaigram za Partizan. Sad, naravno da bih voleo u reprezentaciju. Moje je da radim – zna Miletić recept za poziv među Orlove