Miletić: Mnogo mi je drugova poslalo poruku s pitanjem: „Jesi li video šta ovaj priča”?

Štoper Partizana Nemanja R. Miletić ne želi medijsku polemiku s Bajramom Jašanicom iz Skenderbega: “Pogodilo me, ali neću da mu odgovaram” – kaže Srbin iz Leška, kod Leposavića

Izjava Bajrama Jašanice, uzdanice Skenderbega i reprezentativca takozvanog Kosova, rođenog u Vranom Dolu nadomak Prištine: „Još osećamo šta su radili Srbi”, odjeknula je čitavim regionom i kod nas s pravom uoči Partizanovog gostovanja u Albaniji zaslužila epitet – skandalozne.

– Mnogo mi je drugova poslalo poruku s pitanjem: „Jesi li video šta ovaj priča”? Jesam, ali… Pogodilo me, ali neću da mu odgovaram. Pričaćemo na terenu – spušta loptu defanzivac crno-belih Nemanja R. Miletić, takođe iz južne srpske pokrajine – iz Leška, kraj Leposavića.

Ima li straha pred put u Albaniju?

– Nema! Jedva čekam da utakmica počne. Za mene je – posebna.

Uskovitlanih emocija, apropo što ste rodom s Kosova?

– Zato vam to i kažem…

Miletići su sve vreme tokom ratnih sukoba bili na dedovini?

– Sve vreme… Otišao sam od kuće sa 16 godina, za fudbalom. Majka i dalje radi u Kosovskoj Mitrovici. Ne planiramo da se selimo, hoćemo da ostanemo na rodnoj grudi, u našem Lešku.

Bilo je problema?

– Mi smo bili malo dalje, ali… Bilo ih je! Nije vam svejedno kad vam roditelji rade treću smenu u Kosovskoj Mitrovici, a tamo…

Partizanova pobeda bi, otud, značila i Srbima iz vašeg kraja?

– Nadam se da će Partizan da reprizira uspeh reprezentacije. Kad je Srbija pobedila Albaniju slavilo se kao da smo se plasirali na svetsko prvenstvo!

S druge strane, srce vam se steglo kad je Humsku nadleteo dron sa zastavom velike Albanije?

– Bio sam na stadionu, bilo je ružno za oko. Zato…

Skenderbeg – ključ proleća Parnog valjka u Evropi?

– Jeste, možda ne prva utakmica, dvomeč svakako, verovatno odluka za dalje. Slagao bih kad bih rekao da nisam razmišljao o Skenderbegu i pre gostovanja Radniku.

U Albaniji, čini se, ne bi bio loš ni bod?

– Možda je realno da osvojimo četiri boda iz dve utakmice sa Skenderbegom, ali – zadovoljstvo bi zavisilo od drugog rezultata u grupi. Ako Jang bojs savlada Dinamo, onda… Naravno, uvek idemo na pobedu, optimizam pojačava činjenica da su Suma i Tošić konačno spremni da zaigraju zajedno.

Ostaje žal što u tandemu nisu delovali i protiv Dinama?

– Poraz od Ukrajinaca nam je velika škola! Nikad mi se nešto slično nije dogodilo u životu. Da je bar bilo nerešeno… Gledali smo pet puta snimak utakmice i nismo mogli da verujemo.

Shodno tome, kakav bi Partizan trebalo da bude u Albaniji?

– Pametan, hrabar, nikako ne smemo da se zaletimo, kao muve bez glave. Siguran sam da smo kvalitetniji, al’ ne igra ni Skenderbeg džaba Ligu Evrope – podvukao je Nemanja (od oca RadosavaMiletić.

Izvor : Sportski žurnal