MIKA SPREMAN ZA SEZONU SA PARTIZANOM:Brzo ću se prilagoditi

Crno-beli dočekuju Borac iz Čačaka na startu ABA lige i gostuju Huventudu u Evrokupu.

Početak sezone se polako približava, a košarkaši Partizana će imati dva ozbiljna ispita odmah na startu pošto će u Beogradu početi ABA ligu utakmicom protiv čačanskog Borca dok će u Evrokupu gostovati Huventudu. Biće to prilika i za Erika Miku da pokaže navijačima crno-belih šta može, a u razgovoru za ”Večernje novosti” Amerikanac je izneo svoja očekivanja.

 – Uveren sam da je Partizan idealna sredina za mene, jer odgovara mom načinu igre. Ekipa je prošle godine imala mnogo uspeha i jednostavno sam želeo da budem deo toga. Izuzetno mi se sviđa rad koji forsira trener Šćepanović. I sam je nekada bio sjajan igrač, tako da očigledno košarku drži u malom prstu – rekao jeMika. – Sigurno najteža stvar ove sezone biće igranje pred praznim tribinama ili sa ograničenim brojem navijača. Stvarno se nadam da je to samo privremeno, jer znam koliko su Partizanovi navijači krucijalni za uspehe svog tima.

Nekadašnji igrač Sakramento Kingsa je uveren da neće imati problema sa prilagođavanjem na evropsku košarku pošto je već igrao na Starom Kontinentu, tačije u Italiji za Pezaro i Brešu, dok je u Nemačkj bio član Bajrota.

 – Definitivno mislim da ću se brzo prilagoditi. Prošla je sezona i po otkad sam poslednji put nastupao u Evrokupu i od tada sam stekao puno iskustva na visokom nivou, tako da se nadam da to može da se prenese i na uspeh ekipe. Mislim da mogu da pomognem na obe strane terena. Zasad samo pokušavam da shvatim na koji način najviše mogu da doprinesem timu kako bismo pobeđivali. Košarka u Evropi je više defanzivno orijentisana, dok je u Americi fokus stavljen na napad. Ovde je takođe fizički jača igra i teže je poentirati u reketu, jer ne postoji defanzivno pravilo od tri sekunde – zaključio je Mika.

Tekst:Srbija Danas sport