Mijailović: Volden i Jaramaz imaju ugovore za narednu sezonu, videćemo za Pejdža, dao bih sve da se vrate Lučić i Milosavljević

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, govorio je za Jutjub kanal kluba i pričao o raznim temama, a sve u kroz prizmu aktuelnih dešavanja oko virusa korona.

Gde su sada igrači, da li je klub u kontaktu sa njima?
Većina igrača je u Americi, Rašon Tomas je samo u Beogradu. Andrea Trinkijeri je u Italiji sa porodicom, Vlado Šćepanović je u Kolašinu sa porodicom. Ljudi u klubu, neko radi, neko ne radi. Nema aktivnosti, nema treninga“, rekao je Mijailović.

Da li će budžet biti manji naredne sezone zbog svega što se dešava?
Situacija je specifična. Svaki dan razmišljamo o tome. Imamo situaciju da u Evroligi ekipe imaju 50.000.000, a neki 10 puta manje. Sigurno je da će se budžeti smanjiti i igrača i stručnih štabova svih timova, biće manje novca. Ekonomija na svetskom nivou prima udarce. Pitanje je do kada će ovo trajati. Kakve će posledice kompanije imati. Situacija nije nimalo jednostavna. Pitanje je koliko će ostati za ulaganje u sport. Situacija posle ovoga neće biti ista. Mi ćemo probati da nastavimo, a kakve će biti ambicije zavisiće od prihoda. Sigurno je da ćemo morati svi da se zadovoljimo sa nečim manjim”.

Šta će se dogoditi u slučaju da se ABA liga poništi? Da li Partizan ima šansu da se nađeu Evroligi preko specijalne pozivnice?
Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na bilo kakvim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Mi ne znamo šta će odlučiti Evroliga, i da li će ABA liga imati mesto u Evroligi. Treba da pustimo da ovo prođe, da sačuvamo živote, pa ćemo se boriti za mesto Partizana u Evropi i na Jadranu”.

U slučaju da Partizan izbori plasman u Evroligu, da li bi se zadržao tim, ili bi bilo većih promena?
Ja se zalažem godinama za kontinuitet. O tome će odlučivati stručni štab, a zavisiće mnogo od toga kakve će nam biti mogućnosti sa ekonomske strane”.

Mogu li navijači očekivati veći budžet ukoliko Partizan bude igrao Evroligu?
Nije realno govoriti o budžetu, jer država ima problema koje mora da reši. Veliko je pitanje kakvi će biti budžeti. Daćemo maksimum i borićemo se da budu što veći budžet“.

Da li su bačene pare na dovođenje Angole s obzirom na to šta se sve desilo?
Nemamo kuglu iz koje ćemo videti šta će se desiti. U momentu kada smo ga doveli, stručni štab je bio za njegovo dovođenje i on se odlično uklopio. Mislim da nismo pogrešili“.

Ima li Trinkijeri klauzulu i pod kojim uslovima može da ode? Sve u svetlu interesovanja Panatinaikosa…
Andrea ima ugovor još godinu dana i za ovu sezonu. On je trener Partizana, a šta će biti, videćemo“.

Da li se razmišlja o novom  ugovoru za Pejdža, kakav ugovor ima Jaramaz, kakva je situacija sa Voldenom, Zagorcem?
Jaramaz ima ugovor za narednu sezonu, kao i Volden. Pejdž je odigrao dobru sezonu, videćemo. Sa Pejdžom ćemo videti kakva situacija će biti. Voleo bih da zadržimo kostur ekipe, ova ekipa je pokazala da ima karakter i da zna da se bori“.

Navijači se nadaju povratku Lučića Milosavljevića u Partizan.
Dao bih sve da se to desi, ali ne znam koliko je to realno. Razgovaraćemo sa strukom kada za to dođe vreme. Želeli smo ih i prošlog leta, nije nam se ispunilo“.

Da li Partizan ima tešku situaciju da plati sve plate igračima i zaposlenima, kolikii su gubici?
Biće jako teško ispoštovati sve do kraja godine. Borićemo se. Ostali su nam i neki repovi, nije ih ostalo mnogo. Ali, stali su nam prihodi. Gledamo da preživimo i da se spremimo za narednu sezonu. Treba troškove smanjiti na minimum. Ovo će sve sigurno usporiti rad svih klubova“.

Nezgodno je uklopiti kalendar i sve utakmice koje treba da budu odigrane?
Kalendarski ne može da se uklopi. Da se sve ovo završi početkom maja, u najboljem slučaju. I da se igrači tada vrate. Moraju da budu 28 dana u izolaciji. Moraju i da treniraju, da igraju. Ima igrača kome ističu ugovori 20. juna. Da li će igrati? Kako će biti plaćeni? Mora se doneti neka odluka što pre i da ona bude poštena prema svima“.

Mijailović je pozvao navijače Partizana da prate uputstva nadležnih organa i da ostanu kod kuće.

Tekst preuzet sa portala Moizzart sport