Mijailović: Da budemo jedan od 12 ravnopravnih klubova! Pregovaramo sa nekoliko centara, ali…

Sportski žurnal

Peta redovna sednica Upravnog odbora Partizana. Trajala je više od dva sata. Iza zatvorenih vrata. Ali, po njenom završetku članovi najvišeg tela tima iz Humske delovali zadovoljni urađenim.

Potvrdio je to i Ostoja Mijailović, predsednik kluba. Iznoseći zaključke sa upravo završene sednice, krenuo je od opštih stvari…

– Želeli smo da pred skupštinu ABA lige zauzmemo stav kako ćemo nastupiti. Doneli smo odluku da želimo da budemo jedan od 12 ravnopravnih klubova i da odnos predsedavajućih ABA lige bude isti prema svima. Pošto će biti priče da li ćemo zatvarati ligu ili će biti proširenja regionalnog takmičenja, dobio sam ovlašćenje od Upravnog odbora da donesem odluku, odnosno da vidim kakav ću predlog da podržim.

I – koji je to stav koji će Partizan zauzeti na skupštini ABA lige, pitali smo Mijailovića.

– Stav Partizana će uticati isključivo na kvalitet lige. Želimo da imamo ozbiljno takmičenje i da liga, bez obzira ko njom predsedava, bude ravnopravna prema svim učesnicima. Želimo da bude kvalitetnija, samim ti će biti poštovanija od strane Evrolige, FIBA i svih međunarodnih institucija koje se bave sportom.

Pre nekoliko dana u javnosti se pojavila informacija da je za Partizan potpisao Amida Brajm, ali da ne može da bude registrovan jer klub ima zabranu transfera igrača zbog starih dugovanja. Mijailović je objasnio kako tu stoje stvari.

– Pregovaramo sa nekoliko igrača na poziciji centra. Veliki je problem jer imamo BAT od Nemanje Gordića za 50.000 dolara plus troškovi, kao i od Duška Vujoševića – sa troškovima je taj BAT 116.000 evra. Iskreno, ne znam kako ćemo se sa tim izboriti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *