MEĐUNARODNI TURNIR U SARAJEVU: Umor stigao crno-bele, Partizanu izmakla bronza

Zvanični sajt RK Partizan

Mladi rukometaši Partizana, dečaci rođeni 2002. godine i mlađi, završili su učešće na međunarodnom turniru ”Više od igre” u Sarajevu kao četvrtoplasirana ekipa.

U meču za treće mesto crno-beli su pretrpeli poraz od Borca iz Banjaluke 16:22 (9:10) i ostali bez odličja. Oslabljeni izostankom prvog golmana Đorđevića i desnog beka Baćanovića (zbog povrede i bolesti) naši momci su posle ravnopravnog prvog poluvremena poklekli u drugom delu igre i prepustili medalju rivalu.

Ispostavilo se da je učešće na dva međunarodna turnira za samo deset dana, tokom kojih je odigrano isto toliko utakmica, predstavljalo preveliki napor za mlade rukometaše Partizana. Umor je posebno bio primetan tokom poslednja dva meča u Sarajevu. Crno-beli su u prvih 30 minuta odlično parirali protivniku, a sve dok je bilo snage bilo je i rezultata. Međutim, u poslednjih 15 minuta  prepuštali bi rivalu dominaciju na terenu i bolji golgeterski učinak.

Ostaje žal što posle osvojenog najsjajnijeg odličja na međunarodnom turniru ”Lions Handball Challenge” i ovoga puta nije osvojena medalja. Ipak, iskustvo igranja protiv kvalitetnih ekipa iz regiona i sklapanje novih prijateljstava važniji su od samog rezultata i sigurni smo da će značiti našim mladim naraštajima u budućoj karijeri.

Zbog toga ovakvi turniri i jesu ”više od igre”.