Medicinski izveštaj iz Partizana pred nastavak prvenstva:Pantić još na poštedi…

Kako su na pripremama u Turskoj radili mahom po individualnim programima, trio Partizanovihfudbalera – Danilo Pantić, Đorđe Ivanović i Musa Ndžaji podvrgnuti su po povratku u Beograd snimanju magnetnom rezonancom ne bi li se utvrdilo kako teče oporavak i kada igrači ponovo mogu na teren. Ivanović i Ndžaji su dobili “zeleno svetlo, a Pantića očekuje još sedmica pauze.

Ta nedelja više u slučaju Pantića podrazumeva da fudbaler mora da prođe još neke provere i testiranja i to kod jednog od najboljih svetskih stručnjaka za pripremu i oporavak fudbalera – Andreje Milutinovića.

S obirom na to da se vezisti upalio deo tkiva na samom prelazu između tetive i mišića i to dublje, do same kosti, kao posledica česte promene podologa u proteklom peridu, u Partizanu ne žele ništa da rizikuju dok se Pantić potpuno ne oporavi. Jer radi se o jednom od najbitnijih igrača crno-belih, čije je učešće u večitom derbiju početkom sledećeg meseca je velikog značaja za ekipu.

To praktično znači da će Pantić sigurno preskočiti premijerni prolećni meč Superlige sa Bačkom (subota, 16 februar od 13 časova), posle koga će se postepeno vratiti u trenažni proces i priključiti timu.

Što se tiče Ivanovića i Muse Nžaija, oba fudbalera će danas početi sa treninzima na terenu, po posebnom programu, kako bi prevashodno ušli u ritam i sustigli ostatak ekipe. Ali će i pomenuti dvojac najverovatnije takođe propustiti duel u Bačkoj Palanci, jer je premalo vremena da bi se pripremili za takmičarsku utakmicu.

Izvor:Telegraf sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *