MARKUS PEJDŽ : Očigledno je da navijači cene kada igramo jako

Markus Pejdž je – i to su činjenice – u Partizan došao iz NBA. Iz Šarlota. Prethodno je završio jedan od najprestižnijih univerziteta u SAD. U dresu Severne Karoline igrao ozbiljno. Tokom karijere je pogađao velike šuteve. Jedan je mogao da bude istorijski i učini da Pejdž univerzitetsku karijeru završi na neverovatan način.

Svi već znaju za onu trojku koja je do ushićenja dovela čak i Majkla Džordana, a koja je na malo više od četiri sekunde pre kraja NKAA finala, donela poravnanje i šansu da se Severna Karolina u produžetku bori za titulu. Ali, svi već znaju i da je Pejdžu tada slavu ukrao Kris Dženikins.

Ipak to nije promenilo činjenicu da je Pejdžrekorder po broju ubačenih trojki na univerzitetu koji je pohađalo i „njegovo leteće visočanstvo“. Skauti će ga opisati kao preciznog, probojnog, poletnog i vrlo inteligentnog…

NJegov sadašnji trener, Nenad Čanak, pred start je sezone rekao da se „još traži“, ali i da je siguran da će biti pravi kada Partizanu bude bilo najpotrebnije. Čanak je tada dodao i da je Pejdž izuzetno pozitivna osoba, kome je tim na prvom mestu. Što i nije čest slučaj sa američkim plejmejkerima.

E sad… Na uzorku od samo četiri zvanične utakmice, teško da bi moglo da se ocenjuje da li je sve gore navedeno Markus Pejdž zaista doneo u Partizan. Bolje od bilo kakvog nagađanja, bilo bi prosto  pitati njega – kako se on oseća?

– Biće utakmica kada ću sve to što sam sada protiv Zenita promašio, pogoditi, a biće i ovakvih kao protiv Zenita, kada lopta prosto neće u koš.

Iako je više pričao o promašajima, daleko od toga da Pejdž nije dao konkretan doprinos pobedi Partizana. I sada protiv Zenita, kao i prethodno u ABA ligi. Recimo – trojkom u 33. minutu utakmice protiv ruskog tima, kada niko nije mogao da pogodi i kada je Zenit pretio preokretom, vratio je prednost crno-belima. Zapalio tribine!

– Očigledno je da navijači cene kada igramo jako, kada kreiramo dobre poteze. Drago mi je što sam mogao to da učinim za njih.

Izvor Sportski žurnal