Markus Pejdž dve godine u crno-belom

Zvanični sajt KK Partizan NIS

Diplomac čuvenog Univerziteta Severna Karolina, novi je plejmejker Partizana NIS.

Markus Pejdž je novi plejmejker Partizana! Diplomac čuvenog Univerziteta Severna Karolina, noćas je potpisao sa dvogodišnji ugovor crno-belima.

Američki košarkaš rođen je 11. septembra 1993. godine u Sidar Rapidsu u Ajovi. Visok je 183 centimetra i sa Univerzitetom Severna Karolina Pejdž je igrao finale NCAA lige 2016. godine. U tom čuvenom finalu protiv Vilanove, Pejdž postigao je 21 poen, uključujući i pogodak za tri poena pet sekundi pre kraja utakmice, koji ipak nije obezbedio pobedu njegovoj ekipi.  Na NBA draftu iste godine izabran je kao 55. pik od strane Bruklina, ali je odmah prosleđen Juti. Nakon dobrih igara u razvojnom timu Džezera i nastupa u Letnjoj ligi, potpisao je dvosmerni ugovor sa Šarlotom. Odigrao je 5 utakmica za Hornetse i 46 za njihov razvojni tim u kojem je prosečno beležio 15.2 poena, 3 skoka i 4.5 asistencije po utakmici.

U svojoj poslednjoj sezoni na Severnoj Karolini, Pejdž je postavio rekord univerziteta po broju postignutih trojki tokom koledž karijere. Pogodio ih je 299.

(Foto: Bob Donan – USA Today Sports / KK Partizan NIS / Karikature Sarmagedon)