Marković: Partizan neće imati problem sa štoperima

Svetozar Marković, novi član olimpijakosa, veruje da su crno-beli kadri da skinu crvenu zvezdu sa trona

Koktel dijametralnih osećanja preplavio je Svetozara Markovića – sreća zbog odlaska u inostranstvo i veliki Olimpijakos i „žal za mladošću”, posledica činjenice da je napustio matični Partizan, klub u koji je kročio u osmom razredu osnovne, navođen stopama brata od ujaka Miladina Stevanovića:

– Za dve godine među seniorima osvojio sam dva trofeja – u Kupu Srbije. Nikad neću moći da zaboravim ni debi u Evropi protiv Viktorije Plzenj i prvi večiti derbi, u oktobru 2017. Evo, naježim se!

Grčki velikan platiće Parnom valjku 1,5 miliona evra (plus deset odsto od narednog transfera), opšti sud – dobivši za relativno male pare ( u fudbalskim okvirima) crno-belog vunderkinda ogromnog potencijala.

– U velikom klubu kao što je Olimpijakos moći ću da pokažem ko sam i napredujem u fudbalskom smislu. Teško mi je što sam otišao iz svoje države i omiljenog Partizana, ali moje srce će uvek da bude uz crno-bele.

Tim Sava Miloševića izgubio je odlaskom Markovića, međutim…

– Partizan neće da ima problem sa štoperima, ima ih četvoricu – Ostojića, Strahinju Pavlovića, Dominika Dingu i Igora Vujačića, po meni, odličnih. Ko god da igra, biće dobro.

50.000 evra oprostio je Svetozar Marković Partizanu (zaostale plate i nagrade)

Svetozar ne krije da mu je krivo što sa Parnim valjkom nije osvojio titulu, uz nadu da bi drugovi, sa radnim knjižicama i dalje u Humskoj, mogli uskoro da skinu Crvenu zvezdu sa trona:

– Verujem u ovu ekipu, može mnogo lepih stvari da napravi u nastupajućoj sezoni.

Defanzivac je stigao u Pirej sa epitetom mladog srpskog reprezentativca:

– Nismo bili na nivou na Evropskom prvenstvu, nikog ništa nije htelo. Kad se tako namesti, onda…  Nije da niko nije želeo, jesmo, ali… Očekivali smo da možemo do finala, nije se namestilo…

Iznenađujuće: Marković uopšte nije zaigrao u Italiji i San Marinu?!

– Trebalo je da igram protiv Danske, međutim, kad sam ustao na dan utakmice – zub mi je bio natečen. Po povratku u Beograd morao sam i da ga operišem.

Interesantno: pred novim članom Olimpijakosa još su dva ciklusa među Orlićima:

– Sad sam bio najmlađi, jedini 2000. godište. Ne znam da li ću da postanem kapiten, teško, ponovo ću da budem u društvu onih sa najsvežijom krštenicom. Ne bi bilo fer ni prema starijima…

Svetozar Marković – jedan od najkompetentnijih sagovornika kadrih da razreše dilemu: da li su crno-beli napravili pravi potez angažmanom Aleksandra Lutovca?

– Partizan će u Lutovcu da dobije pojačanje. Odličan igrač, dugo igra u Super ligi, praktično, spašavao je Rad ispadanja. Pomoći će – nahvalio je novi štoper Olimpijakosa druga iz mlade reprezentacije.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *