Marko Janković: Možda mogu u Milan, idoli Ćirić i Vukić (VIDEO)

Marko Janković, 23-godišnji vezista Partizana i reprezentativac Crne Gore, bio je prvi gost u emisiji Meridian UŽIVO u 2019. godini. Janković je govorio o trenucima koji su obeležili njegovu karijeru, omiljenom klubu i igračima, ali i o izazovima koji ga očekuju sa crno-belima. Izdvojili smo najinteresantnije izjave bivšeg člana Olimpijakosa.

Ono što najviše zanima navijače kluba iz Humske jeste pitanje koliko je realno da Partizan šampionsku trku u drugoj polusezoni u Super ligi Srbije učini bar neizvesnom, a uprkos velikom bodovnom zaostatku na trećoj poziciji, Janković ističe da se ekipa Zorana Mirkovića nada sve dok postoje matematičke šanse.

Janković je govorio i o čuvenom 158. Večitom derbiju u kojem je Ričmond Boaći sumnjivim pogotkom sprečio trijumf Partizana.

„Mogu samo da kažem da mi je jako žao što nije bilo 1:0 za nas ili, recimo, 2:0 posle prečke Danila Pantića. U tom slučaju, da su oni dali jedan gol, opet mislim da bi do kraja ostalo 2:1, jer mislim da smo stvarnopružili jednu fenomenalnu partiju i da dugo u derbijima jedna ekipa nije bila toliko nadmoćna u odnosu na drugu“, rekao je Janković.

Kao omiljene igrače iz istorije Partizana Janković je „izvukao“ Dragana Ćirića i Zvonimira Vukića, a pre toga je otkrio i da je kao klinac navijao za slavni Milan, kao i da „u neku ruku možda i nije nemoguće“ da jednog dana zaigra za osamnaestostrukog italijanskog šampiona.

Pored toga, Janković je pohvalio bivšeg trenera crno-belih Marka Jankovića kojeg krasi „taktika, jako dobra priprema i analiza pred svaki meč“.

„On tačno zna kako ćemo mi da damo gol protiv ekipe s kojom igramo i mi tokom tih sedam dana dok se spremamo za meč radimo jedno te isto non-stop – tako kako on misli da mi možemo da damo gol. Sve to iznova i iznova radimo i na kraju tako i damo gol“, poručio je Janković.

Takođe, Janković je napomenuo i da Ljubiša Tumbaković često prati utakmice Partizana sa tribinama, govorio je i o kvalitetima defanzivca Fiorentine Nikole Milenkovića, kao i o sudarima sa češkim Plzenjom, ali i o mnogim drugim stvarima koje možete da poslušate u emisiji Meridian UŽIVO.