Marko Čakarević: Stvarno ne može da se kaže ko je favorit

Finalno odbrojavanje je počelo. U ponedeljak kreću završne borbe za titulu prvaka Srbije. Već u polufinalu dva najbolja kluba, Partizan i Crvena zvezda. Finale pre finala.

NJega Partizan ne dočekuje fit, niti u kompletnom sastavu, ali spreman da se nadigrava sa večitim rivalom, poručio je Marko Čakarević, momak koji je u crno-belom dresu, pa i protiv crveno-belih, odigrao mnogo utakmica koje su donosile trofeje.

– Sledi najbitnije, završni deo sezone i bilo bi bolje da smo kompletni, ali siguran sam da će svi momci koji istrče na teren uložiti ekstra napor da se eventualni izostanci ne osete – pričao nam je Čakarević pred večernji trening.

Želeo je da doda:

– Ne znam kakva je situacija sa Bandžom, da li će igrati u polufinalu. Ali bitnije je da nije bilo ništa strašno. Jer – onaj pad je baš bio nezgodan. Najvažnije je da je on dobro, a kad god se vratio, biće dobrodošao.

Vratio se polufinalu…

– I Zvezda i mi tu imamo isti cilj – da osvojimo titulu. I oba kluba bi, ne celu sezonu, već njenu završnicu, smatrali neuspešnom, ukoliko ne bismo došli do trona.

Zastao je pa podsetio na podatak koji je malo ko zapazio.

– Nismo dugo igrali jedni protiv drugih. Još od finala Kupa Koraća. I ne može da se kaže ko je favorit, ko je u boljoj formi. Nijedan tim nije imamo jakih utakmica, posebno mi. Mi još od završnice Jadranske lige u martu, nismo igrali dosta jakih utakmica. Sve zbog novog izgleda lige i odluke da se podeli u dve grupe.

I zato…

– Stvarno ne može da se kaže ko je favorit. I oni su pretrpeli određene promene u timu. Očekujem, kao i svi, neizvesnu borbu, nadam se da ćemo mi iz nje izaći kao pobednici. Ali, to neće značiti kraj. Posletoga toga je još jedan stepenik. Svi bi više voleli da je derbi u finalu.

Izvor : Sportski žurnal