Marinković: Nismo izašli iz krize

Partizan je dobio i drugu utakmicu nakon promene na klupi. Posle serije od šest poraza to nije mala stvar, što se moglo videti po reakciji 6.000 ljudi za vreme i nakon meča 6. kola Evrokupa protiv Trenta, ali za igrače je merodavnije ono što oni sami misle o svojoj igri i što im je rekao trener Andrea Trinkijeri.

Kada se jedna “tanka” ekipa, kao što je Trento, dva puta u punom Pioniru vrati iz deficita od 15 poena, logično je da u svlačionici Partizana nema mesta naročitom zadovoljstvu. Mada je osećaj olakšanja svakako prisutan.

“Ništa nismo uradili da možemo da kažemo da smo izašli iz krize. Dobili smo Megu u gostima, ali Partizan je mnogo, mnogo veći klub od Mege i mi tu nemamo šta da slavimo. Dobro je što smo prekinuli seriju poraza, dobro je što smo pobedili i u Evrokupu, ali ništa veliko nismo uradili”, rekao je za MONDO Vanja Marinković.

Odmah posle 22:7 i potpune kontrole u prvoj četvrtini, usledio je period mučenja i gubitka većeg dela stečene zalihe.

“Prva četvrtina je od prvog do poslednjeg minuta bila stvarno sjajna. U drugoj su oni reagovali, dok smo mi pali energetski i trkački. I dalje smo igrali na moment pametno i mirno, ali bez energije i maksimalnog zalaganja, to ne može da bude isto”, konstatovao je mladi bek.

“Na kraju smo dobili, to je bitno. Moglo je da bude i više od devet razlike (koliko su izgubili u Trentu – prim. aut) i da se mnogo bolje osećamo, a ovako kažemo – pobeda je pobeda, ali nismo najsrećniji igrom. Nijedan meč ove sezone nismo odigrali da dobijemo 15-20 razlike i da bude mirna završnica”.

Marinković smatra da ekipa ne može da traži alibi u mladosti i neiskustvu.

“Ovde su skoro svi igrali ili ABA ligu, ili po Evropi. Možda imamo jednog ili dvojicu za koje je ovo novost u karijeri. Pre bih rekao da je problem naša opuštenost kada povedemo. Ponavljam, dobro je što smo pobedili, ali nismo zadovoljni igrom. Moramo mnogo bolje, sa više energije i fokusa”.

Kapiten Partizana kaže da je Trinkijeri na kratkom sastanku predočio igračima šta sve nije bilo na potrebnom nivou i na čemu će morati da rade kako bi postali bolji tim.

Izvor: YouTube/Euroleague Basketball

Uostalom, Italijan nije ništa krio ni na konferenciji za novinare.

“Jeste. Andrea je odmah po ulasku u svlačionicu naveo stvari koje nisu bile dobre, a bilo ih je mnogo. Znamo i sami da nismo bili na najvišem nivou, niste nas čuli ni da mnogo slavimo. Ostvarili smo bitnu pobedu, ona nas je ostavila u trci za Top 16, ali moramo dobro da iskoristimo tri dana do utakmice protiv Cibone u ABA ligi”.

Pre dve nedelje su od četvrtog do šestog mesta u grupi bili raspoređeni Partizan, Turk Telekom i Trento sa po 1-3. Sada je Turk Telekom četvrti sa 3-3, Partizan peti sa 2-4 i Trento sa najmanjim izgledima da ode dalje.

Marinković kaže da ekipa ima veliki motiv da produži sezonu u Evropi, o čemu bi mogao da odluči duel sa turskim predstavnikom u poslednjem kolu.

“Ko još može da bude miran sa idejom da od januara igra samo jednu utakmicu nedeljno, u ABA ligi? Tu nema nikakve logike. Verujem da nijednom igraču nije u glavi da trenira šest dana da bi dočekao sledeću utakmicu. Ovako igraš češće i cela sezona je interesantnija”, jasan je mladić kome američki draft eksperti predviđaju da će juna 2019. biti izabran u drugoj rundi, između 40. i 50. mesta.

Tekst preuzet sa portala: Mondo sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *