Marinković: Mogli smo još korak…

KOŠARKAŠI Partizana došli su na prag četvrtfinala Evrokupa, ali su im vrata pred nosem zalupile ekipe Monaka i Ritasa, koje će se u poslednjem kolu međusobno boriti za top 8. Dve situacije, kako kaže trener Andrea Trinkijeri, psihološki identične, koštale su crno-bele prolaza dalje.

Prva, u Monte Karlu, kada je poslednji zicer promašio Stefan Janković, i tako i pored pobede, u slučaju identičnog skora, dao prednost Monaku, zbog koš-razlike. Druga na meču protiv Ritasa, u kome je Parahovski, uz zvuk sirene, doneo pobedu Litvancima (78:77).

– Ispostavilo se da je jedan šut u Monte Karlu presudio – počeo je analizu Vanja Marinković posle teškog poraza, ali se brzo korigovao. – Ma nije to, morali smo mnogo ranije tamo da završimo duel sa pet i više razlike. Nije sve u poslednjem šutu bilo ni protiv Ritasa. Jeste da nismo preuzeli u odbrani, loša komunikacija je bila, ali to nije ključ. Već, recimo, 30 primljenih poena u prvoj četvrtini.

Crno-belima u top 16 fazi ostaje još da odmere snage sa Albom u Berlinu, ekipom koja je rezervisala kartu za četvrtfinale. Tu će se završiti njihov ovosezonski evropski put… 

– Sada je znatno bolji osećaj nego prošle sezone kada smo ispali sa samo jednom pobedom u regularnom delu. Mislim da je ovo veliki uspeh za našu ekipu. Mogli smo da napravimo još jedan korak dalje, ali nismo.

Vremena za tugovanje i “prevrtanje” poslednjeg napada Ritasa po mislima nema mnogo.

– Ovo je posao kao i svaki drugi. Neko pošalje pogrešan papir negde, pa mu sve propadne. I onda sutradan ponovo mora da ide na posao, tako i mi. Mislim, ovakav poraz se ne dešava svakog dana. Moramo da se dignemo, kako znamo i umemo.

Već sutra Partizan gostuje u Zagrebu ekipi Cibone u 18. kolu ABA lige.

– Biće teško igrati u njihovoj hali. Naš sledeći cilj je ABA liga. U Berlin, takođe, idemo da odigramo maksimalno, treba da iskoristimo te utakmice da bismo se što bolje spremili za plej-of.

Bez obzira na ispadanje iz Evrokupa, napredak u odnosu na početak sezone je vidljiv.

– Mnogo su nam značile evropske utakmice. Čak tri trenera su nas vodila u grupnoj fazi (Čanak, Matović, Trinkijeri)… Otkad je došao Andrea, igrali smo sjajno. Mislim da smo imali dobre partije u top 16 – u pozitivnom tonu je, ipak, završio priču Vanja Marinković. 

Izvor :Večernje novosti