Marina Maljković: Sanjajte velike snove

Pokret za žensku košarku Marina Maljković završnom manifestacijom u maloj sali Štark arene obeležio je završetak još jedne uspešne sezone u kojoj je sprovodio projekat besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

Marina Maljković

U trećoj sezoni radilo se na 20 lokacija u Beogradu i Srbiji sa preko hiljadu devojčica na više od 2.000 redovnih besplatnih treninga.

Veoma sam ponosna na sve moje devojčice iz Pokreta. Pokazale smo danas veliku snagu, jer smo mi pokret lepog ponašanja, dobrih osobina i zdravog okruženja. Mi smo pokret koji se bori za budućnost ženske košarke u Srbiji, a verujem da će ona biti svetla“, rekla je Marina Maljković.

Ona je istakla veliko zadovoljstvo postugnutim rezultatima i najavila je da će se program besplatnih škola košarke odvijati i u školskoj 2018/19 godini.

Marina Maljković

Priču želimo da podignemo na viši nivo. Da se pored masovnosti posvetimo i kvalitetu. Da talentovanim pružimo mogućnost da se razvijaju na pravi način, da se izgrade kao košarkašice kako bi nam jednog dana mahale sa balkona sa zlatom oko vrata“, istakla je Maljkovićeva.

Iz Kraljeva su stigli specijalni gosti Pokreta za žensku košarku Marina Maljković. Maju Kovačević, majku jedanaestoro dece Marina Maljković je posebno pozdravila i istakla da su ona i njena porodica veliki heroji današnjeg vremena. Na kraju, srpska selektorka je poručila malim košarkašicama da budu vredne i ambiciozne u svakom poslu koji započinju.

Budite odlične u školi, ponašajte se primerno u društvu i budite redovne na treninzima. Od vas očekujem samo da dajete svoj maksimum i da uvek budete srećne zadovoljne i vesele. Sanjajte velike snove i trudite se da ih ostvarite, a mi ćemo biti tu da vas podržimo“, zaključila je Marina.

Marina Maljković se posebno zahvalila svim kompanijama, institucijama i pojedincima koji su pomogli da Pokret raste i razvija se u pravom smeru. Besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta nastavljaju sa radom 1. septembra.

Tekst preuzet sa portala :Sport klub

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *