Mali heroj: Dušan dobro podneo put

Dušan Todorović (4) koji boluje od agresivnog tumora noćas je stigao u bolnicu u Barselonu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Dušan je dobro podneo put, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmišljamo, ovo je primer da se ujedinila cela Srbija, ne pravimo nikakvu razliku, želimo da pomognemo svima”‘, rekao je Lončar za RTS.

On je dodao da je dao garancije naše države da zadrže Dušana u bolnici i što pre počnu sa terapijom.

Pošto su prikupljena potrebna sredstva za lečenje, dečak je juče do Beogradae stigao helikopterom MUP-a, koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja i koijm je u 18:10 poleteo sa stadiona u svilajnačkom naselju Bojača. Tu ga je iz rodnog Kušiljeva dovezao sanitet Univerzitetske dečje klinike iz Beograda.

Novac za njegovo lečenje uplaćen je u subotu na račun klinike u Barseloni.

“Sve je završeno. Sakupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici”, rekao je Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije “Podrži život”.

ZADIVIO PILOTE

Dečak je na letu svojom hrabrošću zadivio pilote, prenosi Tanjug, pa je pilot, pre nego što će dečak ući u “lir džet”, skinuo sa svoje uniforme letačku značku orla i dao je Dušanu uz rečenicu: “Ovo ti je zato što se nisi plašio letenja i zato što si bio pravi pilot”.

Izvor :Mondo