MALI DUŠAN JE OBOŽAVAO PARTIZAN Dečak čija je smrt uzdrmala Srbiju iz sveg glasa pevao voljenom klubu

Kurir sport piše…

Smrt četvorogodišnjeg Dušana Todorovića iz Svilajnca uzdrmala je Srbiju, koja je danima prikupljala sredstva za njegov odlazak u Barselonu kako bi se izborio sa karcinomom, a i po njegovom odlasku sa ovog sveta mali Duki izaziva snažne emocije. Sada – posthumnim snimkom koji se pojavio, a na kome se vidi kako peva jednu od pesama posvećenih njegovom omiljenom klubu, Partizanu.

Dušan Todorović u Barseloni
Dušan Todorović u Barseloni

Stihovi “Da volim crno-bele, ponosno kažem svima”, izazvali su snažne emocije i kod onih kojima fudbal nije najvažnija sporedna stvar na svetu, a i kod pristalica drugih klubova, jer svedoče o potresnoj ljubavi jednog dečaka prema klubu – kog poslednjih nedelja nije mogao da gleda jer se stanje uzrokovano karcinomom pogoršavalo iz dana u dan.

Dušan Todorović je, podsetimo, u klinici u Barseloni odbio da mu lekari dovedu Lionela Mesija i asove tamošnjeg fudbalskog giganta, već je poželeo “svog Ćelu”, Partizanovog defanzivca Nemanju R. Miletića, sa kojim se zbližio poslednjih nedelja.

Miletić je u nedelju, u danu kada je Srbija tugovala za malim Dukijem, iako odbrambeni igrač – postigao gol na gostovanju u Nišu protiv Radničkog, obezbedivši tako bod crno-belima (2:2), posle čega je podigao dres i prikazao majicu kojoj se nalazila poruka upućena upravo pomenutom mališanu.