Maksić: Imamo ekipu koja može da konkuriše za trofeje

Maksić: Imamo ekipu koja može da konkuriše za trofeje

Partizan konačno ima ekipu koja može da iznenadi i zablista. Aleksa Maksić sigurno nije jedini koji deli ovakvo mišljenje pred početak sezone 2020/21. Pandemija korona virusa, koja je bacila senku na kompletnu prethodnu (poništenu) sezonu, nije srušila snove mladom crno-belom timu, koji sa najvišim ambicijama čeka prvu takmičarsku utakmicu posle više od šest meseci duge pauze.

,,Dosta toga se poremetilo, ali trenirali smo i tokom najgoreg talasa pandemije, sada smo dobro odradili pripremni period, pa smo koliko-toliko spremni da nastavimo gde smo stali. Nadam se da više neće biti prekida tokom sezone“, počinje razgovor levo krilo Partizana.

Prava nostalgija zahvatila je sve ljubitelje rukometa, ali čekanju je konačno došao kraj. Takmičarska sezona počinje ovog vikenda završnicom Kupa Srbije. Polufinalni parovi su: Partizan – Dinamo i Vojvodina – Metaloplastika.

,,Igramo protiv ekipe koja je slična nama po kvalitetu, imaju kvalitetne igrače na svakoj poziciji, veliko znanje i iskustvo Mitrovića i Vučkovića koji im mnogo znače, ali najveća opasnost sigurno dolazi od njihovog levog krila Šotića. Sitnice će odlučivati u toj utakmici, ali Partizan posle dužeg vremena ima ekipu koja može da konkuriše za trofeje“, ističe Maksić.

Foto: Maja Nastić

Poput svojih prethodnika u ovom serijalu intervjua (Mićić Trnavac), Aleksa bi voleo da se u potencijalnom finalu susretne sa novosadskom Vojvodinom.

,,Vojvodina je sigurno kvalitetnija ekipa, verovatno i najkvalitetnija u ligi uopšte. Iskreno bih želeo da se sastanem sa njima, jer volim da igram protiv najboljih, a i imam neke neraščišćene račune sa njihovim trenerom. Ako budemo prošli u finale, biće to zanimljiva utakmica“.

Hemija u ekipi je od velikog značaja za rezultat, smatra levokrilni igrač, a po tom pitanju u crno-belom taboru sve funkcioniše u najboljem redu.

,,Stigla su pojačanja koja mogu mnogo da doprinesu ove sezone, kako u igračkom, tako i bilo kom drugom pogledu. Ekipa je još uvek relativno mlada i sa tih par starijih igrača mislim da može dosta toga dobrog da se napravi. U svakom slučaju, atmosfera u svlačionici je odlična“, zaključuje Maksić.

Zvanični sajt RK Partizan