MA, LJUDI, TO JE SVE NORMALNO!KUP JE NAŠŠŠŠŠŠŠ!!!

Košarkaši Partizana odbranili su Kup Radivoja Koraća, pošto su u velikom finalu i reprizi od prošle sezone protiv Crvene zvezde, ponovo nadigrali “večitog rivala”, ovog puta sa 76:74 (19:18, 18:15, 18:24, 21:17).

Crveno i crno-beli su do finala došli posle sigurnih pobeda u polufinalima – crno-beli su bili bolji od FMP-a, dok je tim sa Malog Kalemegdana u poslednjoj deonici prelomio meč sa Mega Bemaksom, te su tako zakazali reprizu prošlosezonskog finala.

I u njemu je prštalo na sve strane, blistali su košarkaši dva tima u odbrani, znajući da bi to mogao da bude ključni segment na putu ka pobedi.

A upravo je takva igra značila da u napadu ekipe neće blistati, što je bilo vidljivo, posebno u prvom poluvremenu.

Nisu se pokazali crveno i crno-beli u napadu, ali borbe nije manjkalo. Bacali su se košarkaši finalista po parketu dvorane „Čair“, čime su dizali atmosferu brojnih navijača.

Prvo poluvreme je proteklo u znaku velike borbe, ali i nešto bolje igre Partizana, koji je uglavnom bio u prednosti.

Bili su raspoloženi Ognjen Jaramaz i Stefan Janković, koji su doneli prednost, doduše minimalnu, dok crveno-beli nisu briljirali u šutu iz igre. Isticao se Dejan Davidovac, ali nije imao pravu podršku, pa je i to bio razlog vođstva Partizana.

Situacija se nije mnogo promenila u drugom delu igre, jer je tim Andree Trinkijerija čuvao prednost, počev od one minimalne, pa do plus šest, koju je u finišu deonice uspeo da smanji Filip Čović.

To kao da je dalo dodatni motiv crno-belima i u nastavku meča, pa su nošeni Renfroom i Marinkovićem stekli dvocifrenu prednost, posle čega je sve grmelo od pesme „grobara“.

Sve je u tim momentima išlo od ruke braniocu trofeja, pa se činilo da su na pravom putu da ponovo osvoje pehar.

Čekala se reakcija košarkaša Crvene zvezde, koja je dočekana sredinom druge četvrtine, kada je u prvi plan iskočio Dejan Davidovac, koji je nanizao dve trojke za prilazak na samo minus jedan, dok su kompletan preokret u trećoj četvrtini i prednost od čak pet poena Crvenoj zvezdi doneli Perperoglu i Regland, koji je bio na visokom nivou onda kada je to bilo najpotrebnije za crveno-bele, onda kada se meč lomio.

Jeste Zvezda u tim momentima stekla pet poena viška, ali je i Partizan do kraja kvartala odgovorio, pa je posle trojke Vanje Marinkovića vratio egal, posle čega je bilo jasno da će odluka pasti u poslednjih 10 minuta.

Drama je bila zagarantovana, a vrhunac je dostignu u poslednjem minutu meča, kada su se ekipe smenjivale u prednosti. Bili Beron i Džo Regland su pogađali za crveno-bele, ali je odgovor uvek stizao od Renfroa i Marinkovića, pa je u poslednje dve sekunde odlučen pobednik. Ognjen Dobrić je na minus dva promašio oba slobodna bacanja, ali se lopta odbila do njega, pa je na 1,1 sekundu do kraja pogodio za izjednačnje. Ipak, Lendejl je na 0,2 sekunde pre kraja realizovao oba slobodna bacanja za drugi vezani trofej Kupa Radivoja Koraća.

Izvor Blic sport