Ljubiša Tumbaković: Bata je odavno više od mog fudbalskog sina

Ljubiša Tumbaković je izuzetno aktuelan ovih dana, javnost prati svaki njegov potez uoči duela reprezentacija Crne Gore i Srbije u Ligi nacija, 11. oktobra.
A kako se bliži okupljanje nacionalnih timova, popularni Tumba ima sve više briga zbog brojnih povreda igrača na koje računa za mečeve sa Srbijom i Litvanijom.
Ipak, u intervjuu za ”Danas”, on je izrazio nadu da će publika moći da uživa i da će duel sa Srbijom zaista biti pravi spektakl.
”Da, potrebni su nam bodovi kao i protivniku, ali očekujem da odigramo jedan lep meč u finom ambijentu i pošaljemo poruku mira ljudima iz celog regiona. Neka sve puca od adrenalina, ali ne izađe iz granica sportskog viteštva”, jasan je Tumbaković.
Njegov doskorašnji saradnik i veliki prijatelj Zoran Mirković odnedavno je preuzeo funkciju šefa struke Partizana i polako već unapređuje igru crno-belih, što se videlo i u derbiju, ali i sinoć protiv Voždovca u Humskoj.
Ipak, crno-beli imaju velikih sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a Tumbaković smatra da ključni korak u pokušaju da se ”večiti rival” stigne na tabeli, Partizan treba da napravi tokom zime, u zimskom prelaznom roku.
S tim u vezi, poslao je i jasnu poruku upravi Partizana.
 
”Energija i znanje Mirkovića su jedan od faktora stabilizacije i već se osećaju u ‘proizvodnom’ delu.
 
Sada je na onima koji su ga doveli, a bave se organizacijom, da mu već na zimu daju konkretnu podršku u nastojanju da unapredi stvari. Ne bude li tako, opet ćemo da kaskamo”, poručio je Tumbaković.
A o Zoranu Mirkoviću ima samo reči hvale i kao fudbaleru, treneru, ali pre svega kao čoveku.
”Bata je odavno više od mog fudbalskog sina. On je moj veliki prijatelj, od pre par godina i kum, s kojim uvek i svuda pričam o fudbalu. Jedino tako sam mogao uticati na njega.
 
Sve ostalo su izbori jednog fudbalski pedantnog i inteligentnog idealiste i perfekcioniste. Ljudi ga pamte po detaljima iz njegovog stila igre, ne znajući širinu i dubinu njegove ličnosti.
 
Verujem da je Partizan napravio pravu stvar dovođenjem tako zrelog, vrednog i ambicioznog trenera”, naglasio je Tumbaković.