Lendejlov šou za roditelje

kosarkas Partizana na utakmici Jadranske ABA lige protiv Buducnosti Podgorica u hali Pionir, Beograd 10.02.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Jadranska ABA liga, Buducnost Podgorica

Jedan od glavnih razloga Partizanove pobede u derbiju 19. kola ABA lige je dobijena bitka pod koševima.

Centarska linija crno-belih u svemu je nadigrala rivale, hendikepirane povredom Goge Bitadzea već sredinom prve četvrtine. Mada, prema viđenom za nekoliko minuta provedenih u igri, ni sjajnom Gruzijcu ne bi bilo lako da u punom “Pioniru” parira raspoloženim Džoku Lendejlu i Nikoli Jankoviću.

Australijanac je bio nezaustavljiv u napadu, a najveću štetu Podgoričanima naneo je u trećoj četvrtini, u kojoj je postigao 14 od svoja 23 poena, uključujući obe trojke.

(Ta serija počela je Lendejlovim zakucavanjem na asistenciju Stefana Jankovića iz ležećeg položaja, nakon što je krilni centar uhvatio loptu posle polaganja u “prvi” obruč i sjajno uposlio saigrača – kada i tako nešto “prođe”, postaje jasno da je uspostavljena nesvakidašnja hemija, koja “mora” da odvuče ekipu ka trijumfu!)

“Mislim da smo igrali konstantno dobro u odbrani i to je bio važan faktor. Mislim da je ovo najbolje što smo je igrali od početka sezone. Napad i skok su bili solidni. Kada se podvuče crta, generalno je to bila dobra utakmica za nas”, počeo je Lendejl razgovor sa novinarima po izlasku iz svlačionice.

Pobeda nad učesnikom Evrolige je nesumnjivo velika stvar za mlad tim kakav je Partizan, koji je počeo sezonu sa pretpostavkom solidnog potencijala, ali koji je tek posle nekoliko meseci pod vođstvom iskusnog trenera Andree Trinkijerija, i uz par značajnih pojačanja, pretvoren u kvalitet kakav navijači priželjkuju.

“Pokazali smo da možemo da igramo na visokom nivou kada izađemo na teren kao tim i posvetimo se zajedničkom cilju. Možda nas neki timovi ne smatraju konkurentima, ali mi ćemo biti spremni za plej-of”, poručio je Lendejl.

On kaže da nije bio svestan “transa” u kome se nalazio tokom treće četvrtine, kada je pogodio trojku iz ugla preko ruke Džejmsa Bela ili primao pasove za lake poene između dvojice ili trojice čuvara…

“Šiiiš… nisam znao koliko sam dao… Nisam ni razmišljao o tome, samo sam igrao. Plejmejkeri su me hranili loptama, dobio sam mnogo lob pasova u reketu. Iskreno, bio je to timski rad. Ne želim individualne zasluge. Markus, Aleks, Vanja, svi su igrali nesebično, u tome je razlog moje efikasne partije”.

Trojke je u prvih nekoliko meseci ove sezone šutirao uglavnom sa centralnih pozicija, ili malo ka “45 stepeni”, ali u poslednjih nekoliko mečeva se dešava da šutne i pogodi sa krila, pa čak i iz samog ćoška, gde obično stoje i čekaju loptu niži igrači.

“Mrzim trojke iz ćoškova! Ali, radimo na tome svakog dana na treninzima. Večeras su ulazile i bilo je lepo videti to”, iskreno je prokomentarisao Lendejl, koji je osim renomea Budućnosti, u nedelju uveče imao i drugi dodatni motiv.

“Mama i tata su bili na tribinama i morao sam da napravim mali šou za njih. Mama je već bila ovde, a tati je prvi put. On je košarkaški fanatik, voli da ide na utakmice i jedva čekam da čujem šta će reći. Ako ništa drugo, sigurno je impresioniran publikom!”


Izvor Mondo sport