Lendejl na raskrsnici između Žalgirisa i Partizana

Litvanci su zagrizli za australijskog centra, ali ni Partizan ne želi da ga se odrekne

Foto: MN Press

Australijski košarkaš Džok Lendejl nalazi se na raskrsnici kada je u pitanju nastavak karijere. Kako Telegraf saznaje, igrač Partizana ima ponudu Žalgirisada nastavi karijeru u slavnom litvanskom klubu.

Zvanična ponuda stigla je na sto centra crno-belih, koji se “lomi” oko svog narednog poteza.

Kako saznajemo Žalgiris je reagovao na ponudu Partizana od pre četiri meseca, koji je Lendejlu ponudio novi ugovor, uz sjajne finansijske uslove.

Iako je Lendejlu prijatno u Partizanu i Beogradu, ponuda od strane aktuelnog Evroligaša naterala ga je na razmišljanje.

Lendejl podiže Grobare na noge u derbiju; Foto: MN Press

Sa druge strane, u Partizanu žele da za narednu sezonu grade okosnicu tima oko Lendejla, gde im je glavni cilj cilj da dobiju vajld kartu Evrolige i da igraju u eliti.

Ostanak Lendejla bio bi značajan korak u tom smislu, jer Evroliga ima nekoliko kandidata koji konkurišu za vajld kartu, i jedan od bitnijih faktora pri odlučivanju ko će je dobiti biće i garancija budžeta, kao i izgleda i kvalitet ekipa koje timovi budu imali.

Pozvali smo Marka Gujaničića, jednog od predstavnika koji se bave karijerom Džoka Lendejla, i on nam je potvrdio da je čuo za interesovanje Žalgirisa, ali nije hteo da komentariše detalje o ponudi, kao i o ugovoru koji je Lendejlu ponuđen od strane Partizana.

Marko Gujaničić pored Bogdana Bogdanovića; Foto: MN Press

– Čuo sam i ja za te priče oko Žalgirisa, ali ne bih ništa da komentarišem. On je trenutno tu u Partizanu, na leto ćemo videti šta će biti dalje. Posle ovakve sezone, normalno je da ima mnogo klubova koji su zainteresovani za njega, a želja nam je da on i naredne sezone ovako dominira. Nije na meni da otkrivam detalje oko ugovora, ugovori nisu javna stvar – rekao je Gujaničić za Telegraf.

Izvor Telegraf sport