KURIR SAZNAJE Crvena zvezda i Partizan ZAVRŠILI evropske sezone! Gotovo sigurno nema nastavka Evrolige i Evrokupa

Za četiri dana Evroliga će saopštiti konačnu odluku o nastavku takmičenja u evropskoj košarci. Kako saznajemo, gotovo je izvesno da neće biti završetka sezone u Evroligi i Evrokupu!

To znači da će se aktuelna sezona proglasiti poništenom i ne bi bilo šampiona u ovoj godini. Evroliga i dalje pokušava na sve načine da nađe rešenje o završetku sezone na terenu, ali šanse za to postale su minimalne kada se većina klubova Evrolige u anketi opredelila za opciju “kraj sezone”.

Razlogi su pre svega nemogućnost okupljanja tima, jer okosnicu ekipa uglavnom čine američki igrači, koji su sada u domovini. Kada se na to doda da većini njih ističe i ugovor poslednjeg dana juna, jasno je zašto su klubovi bili za opciju prekida.

FOTO: EPA ANDREJ CUKIC

Evroliga je pokušala i da proda klubovima ideju o organizaciji fajnal-ejta u oba takmičenja, ali ni za to trenutno ne postoji konsenzus.

Tri dana pošto iz Barselone bude saopšteno šta se dešava sa Evroligom i Evrokupom, reč će imati i ABA liga. Odluka regionalne lige biće indentična kao i odluka Evrolige. Minimalne su šanse da ćemo u naredna tri meseca gledati bilo kakvu košarku.

FOTO: PROFIMEDIA

Šta ovo znači za srpske klubove

Ako se ozvaniči odluka o prekidu sezone, šta bi to značilo da Crvenu zvezdu i Partizan? Postoje solidne šanse da bi oba srpska kluba mogla da profitiraju iz kompletne situacije i naredne sezone budu učesnici Evrolige.

To će umnogome zavisiti i od lične odluke Žordija Bertomeua, a ne rezultata na terenu i propisa, kojih se nikada ne drže striktno u elitnom evropskom takmičenju. U svakom slučaju, Zvezda ima velike šanse da i naredne sezone igra Evroligu, a prvi u redu evropskih klubova iz Evrokupa koji čekaju kartu za Evroligu jeste Partizan.

Tekst preuzet sa portala Kurir sport

(M.B.)