Kros Partizana ove godine nosiće posebnu težinu: Sećanje na ubijenu legendu i najboljeg svih vremena

Manifestacija koju organizuje AK Partizan 1945 održava se po 43. put, a ove godine nosi slogan “ Trčim sa osmehom”

U nedelju trećeg decembra od 11 časova iza severne tribine stadiona Partizana biće organizova 43. kros Partizana u organizacija Atletskog kluba Partizan 1945. Mesto održavanja trka, svih uzrasnih kategorija, biće parku na uglu Humske ulice, ulice Dragana Mancea i Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.

Ovo takmičenje održaće se pod sloganom “ Trcim sa osmehom”.

U trkama učestvuju atletske školice, pioniri, juniori, seniori i veterani. Predviđena je i trka zadovoljstva.

Kros Partizana 2017

Foto: Atlex

U sklopu krosa biće organizovana i memorijalna trku u čast olimpijca i najboljeg maratonca koje je su Srbija i Jugoslavija ikada imali, Franje Mihalića. Pobednik te trke osvojiće poseban pehar, specifične medalje i poklon iznenađenja.

Pored ove trke već tradicionalno će se održati i trka u znak sećanja na tragično na stradalog Gorana Raičevića koji je poginuo za vreme NATO bombardovanja 1999. braneći svoju otadžbinu.

Kros Partizana 2017

Legende srpske atletike pored spomenika Goranu raičeviću: (s leva)Dragan Zdravković, Đani Kovač i Dragan Zdravković; Foto: Atlex

U njegovu čast trčaće juniori čija će ruta trke ići tik pored njegovog spomenika koji se nalazi iznad stadiona Partizana. Voditelj programa biće čuveni sportski novinar Radoslav Simić, koji će svojom stručnošću doprineti da se svi posetioci dobro provedu, da im ništa ne promakne i da ih uputi u sve što treba da znaju za svaku trku.

Na prošlogodišnjem 42. krosu učestvovalo je čak 680 učesnika, a organizatori veruju da će taj broj biti još veći ove godine.

43. Kros Partizana - satnica

Satnica takmičenja; Foto: AK Partizan 1945

Kros Partizana 2017

Pobednici memorijalne trke Goran raičević 2017; Foto: Atlex

Kros Partizana 2017

Foto: Atlex

Kros Partizana 2017

Atletska legenda sa košarkaškom: Dragan Zdravković i Dušan Kecman čiji sin trenira atletiku u crno-belom taboru; Foto: Atlex

(Telegraf.rs)