Košarka i matematika

Idejni tvorac teksta: gospodin @Teglica ;)

Šta bi trebao da bude strateški interes KK Partizan?

Partizan treba da na sve moguće načine pokušava da udalji državno mezimče iz Evrolige. Ako Frankenštajn iz Železnika ne bi igrao Evroligu, država ne bi mogla da im upumpava ovolike gomile novca, što bi automatski, popravilo Partizanovu poziciju.

Potpuno je jasno da Partizan, zbog dugova koje ima, ne može učestvovati u Evroligi, čak i da osvoji regionalno takmičenje. U takvoj situaciji, logično je bilo da Partizan cilja četvrto mesto, i da pokuša da izbaci Limenke u polufinalu. Time bi Frankenštajn iz Železnika bio izbačen iz Evrolige i njihov političko-mafijaški projekat bi doživeo krah. Ovakvim potezom crno-beli bi ugurali Zagrebčane ili Podgoričane (drugog finalistu) u Evroligu.

Međutim, umesto ovog logičnog poteza, Partizan je odlučio da u plej ofu startuje s trećeg mesta i time čini uslugu svom dželatu. Koliko god paradoksalno zvučalo, sinošnji poraz u Zagrebu je dobar za Partizan, jer povećava šanse Zagrebčana da u eventualnom finalu odseku glavu aždaji iz Železnika.

Partizan čak i eventualnim osvajanjem ABA lige ne dobija ništa, pa ostaje nada da će u konačnom zbiru Podgoričani ili Zagrebčani uspeti da učine ono što Partizan nije hteo, ili nije smeo.

Ovo je jedini način da se efekti sportskog aparthejda, u kome jedni dobijaju od države sve, a drugi ništa, malo ublaže.

Izgleda da u Partizanu ne stoje dobro s matematikom.

Sedi, jedan!