Konačno Partizan kakav treba da bude!Pobeda protiv Šahtjora

Crno-beli i dalje nisu u najboljoj formi, ali su danas odigrali sasvim solidno i na kraju su slavili pobedu protiv velikog rivala, Šahtjora iz Donjecka.

Ukrajinski tim koji važi za jedan od najboljih istočnoevropskih timova danas je bio možda i bolji protivnik, ali je Partizan bio taj koji je postizao golove.

Crno-beli su slavili sa 2:0 (2:0) i tako su stigli do prve pobede u Antaliji i to protiv najjačeg protivnika.

Prvo je Nemanja Nikolić u 9. minutu postigao gol na asistenciju Nemanje G. Miletića, uspeo je u padu da zahvati loptu i da je pošalje iza Pjatova.

U nastavku bolji Šahtjor, ali je najbolji bio Vladimir Stojković. Golman crno-belih je briljirao na golu, odbranio nekoliko teških udaraca i na kraju je bio junak prvog poluvremena.

Pred kraj prvog poluvremena, 2:0 za Partizan, Aleksandar Šćekić je postigao svoj prvenac u dresu Partizana i to baš protiv ukrajinskog giganta.

U nastavku je počelo kardinalnom greškom Valijentea, ali je ponovo Stojković bio njegov spasilac, odbranio je zicer napadačima Šahtjora.

Šahtjor je u nastavku kružio oko gola Partizana, igralo se uglavnom na polovini našeg tima, ali promene rezultata nije bilo usred nekoliko fantastičnih odbrana Vladimira Stojkovića.

Partizan: 88 Stojković Vladimir, 73 Miletić (R) Nemanja (od 82. Vulićević), 15 Marković Svetozar (od 75. Pavlović), 6 Valiente Mark, 26 Miletić (G) Nemanja (od 46. Šehović), 19 Šćekić Aleksandar (od 46. Georgijević), 16 Zdjelar Saša, 27 Kosović Nebojša (od 65. Đerlek), 77 Zakarić Goran (od 73. Tošić), 80 Stevanović Filip (od 46. Bosić, od 73. Enake), 9 Nikolić Nemanja (od 69. Rikardo).
Šahtjor: 30 Pjatov (od 69. Trubin), 4 Krivcov, 5 Hočolava (od 80. Matvijenko), 31 Ismaili, 6 Stepanenko (od 80. Maikon), 7 Tajson, 10 Moraes, 11 Marlos (od 46. Solomon), 21 Alan Patrik, 50 Bolbat, 74 Kovalenko.

Izvor Sportske net