Kome vruća stolica? Novi trener Partizana, posle odlaska Trinkijerija, i dalje se ne nazire

Imena naslednika italijanskog stratega stižu sa svih strana, ali u klubu zasad nisu u javnosti davali nagoveštaj ko bi to mogao biti

Pomislili su navijači Partizana, s razlogom, da je upravo Andrea Trinkijeri čovek koji će ponovo iskopati put do trofeja ABA lige (poslednji 2012-2013), otvoriti vrata Evrolige, vratiti im šampionski šmek.

Želje crno-bele populacije bi možda i bile ispunjene da virus korona nije potpuno poremetio planetu. Ovako, Italijan je godinu dana pre isteka trogodišnjeg ugovora odlučio da napusti crno-belu klupu i isti izazov prepusti nekom drugom.

Imena naslednika stižu sa svih strana, ali u klubu zasad nisu u javnosti davali nagoveštaj ko bi to mogao biti. Jasno je da bi pitanje trenera moralo da se reši u kratkom roku, da bi posle sve ostalo moglo da se složi kako treba.

Još ranije se pričalo da bi u slučaju Trinkijerijevog odlaska vođenje tima preuzeo prvi pomoćnik Vlado Šćepanović. Međutim, otvorena opcija je i nastavak njihove saradnje u minhenskom Bajernu. Pominje se Vladimir Androić, doskorašnji pomoćnik Željka Obradovića u Fenerbahčeu. Može da se čuje i ime Zvezdana Mitrovića, ali on je već viđen kao novi šef struke u Monaku… Naredni dani doneće odgovor ko je spreman da uskoči u trenersku vruću stolicu.

U poslednjih pet godina, tokom nove ere koja je počela odlaskom Duška Vujoševića, na tom užarenom mestu najduže je izdržao Trinkijeri. Došao je u novembru 2018. godine, a otišao u junu 2020. Svi ostali su se kraće zadržali – počev od Petra Božića, preko Aleksandra Džikića, Miroslava Nikolića i Nenada Čanka. Trinkijeri je u klupske vitrine uneo dva trofeja Kupa Radivoja Koraća i jedan pehar Superkupa. Ove sezone je stigao do četvrtfinala Evrokupa kao najbolje plasirani tim i u plej-of ABA lige bi zakoračio sa prve pozicije. Ali na kraju je otišao bez najvećeg trofeja…   

TRENERI
Duško Vujošević: 2001-2010, 2012-2015.

Petar Božić: 2015-2016.

Aleksandar Džikić: 2016-2017.

Miroslav Nikolić: 2017.

Nenad Čanak: 2017-2018.

Andrea Trinkijeri: 2018-2020.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti