Koliko može Bojan Matić?

Svima je u malom mozgu 162. večiti derbi, okršaj sa Crvenom zvezdom partizanovci nestrpljivo čekaju nadajući se reprizi septembarskih 2:0 iz Humske, ali red vožnje nalaže još jednu etapu pre odlaska na stadion „Rajko Mitić“, pa će Parni valjak u susretu vanarednog 23. supeligaškog kola dočekati Proleter (18.00, TV Arena sport 1).

S namerom da reši više zadataka: popravi neubedljivu igru iz Sente kad se u sudijskoj nadoknadi, iz jedanaesterca, spasao poraza od TSC-a (1:1), konačno u prolećnoj sezoni postigne gol iz igre (sva četiri dosadašnja pala iz prekida), pokuša da se vrati na jesenji nivo kad je brzim ritmom stekao simpatije publike i ako može napravi što bolju rezultatsku uvertiru za gostovanje na suprotnoj strani Topčiderskog brda. Zahtevna misija za Sava Miloševića u njegove saradnike, jer su crno-beli u subotu prikazali možda najslabiju partiju za vreme mandata aktuelnog trenera, a derbi je iza ćoška, pa bi još jedan kiks ili igra ispod nivoa Partizana unela nemir u svlačionicu.

Partizan će večeras odmoriti Umara Sadika, a ulogu prvog špica preuzeće zimski novajlija iz Vojvodine, Bojan Matić. Bivši centarfor Mačve i korejskog Seula ulazio je drugim poluvremenima prva dva kola u 2020, a sad će imati priliku od prvog minuta da se predstavi Grobarima i pokaže šta može na velikoj sceni. U početnih 11 očekuju se najmanje još dve promene, pošto će Rajko Brežančić biti levi bek umesto Slobodana Uroševića, a Lazar Pavlović creator napada na poziciji Sejdube Sume. Sve s ciljem da se afrički tandem i startni levi bek sačuvaju žutih kartona pred odlazak na stadion “Rajko Mitić”.

Ovoliki broj rokada – a možda još veći, pošto je moguće pojavljivanje Lazara Markovića i Aleksandra Šćekića –predstavljaće dodatni ispit širine Partizanovog kadra, jer je jesenas često gubio bodove kad nije igrao u najjačem sastavu. Protiv Voždovca su izostali Nemanja Miletić i Saša Zdjelar, u Lučanima golman Vladimir Stojković, u beogradskom susretu sa TSC-om Zoran Tošić, u Kruševcu je promenjeno pola tima.

No, Proleter je u donjem domu tabele.
Imamo iskustvo sa Novosađanima iz prvog dela sezone, imali smo sreće na vreme da postignemo gol na “Karađorđu”. Napredovali su kao ekipa, neće biti lako. Utakmica je bitnija nego što je obično bitna, jer dolazi pred večiti derbi”, oprezan je Savo Milošević.

Proleter tradicionalno leži timu iz Humske. U dosadašnja četiri prvenstvena duela Partizan je zabeležio isto toliko pobeda, bez primljenog gola, a učinak je podebaljao sa tri slavlja u Kupu Srbije. Osim toga, Proleter je nanizao četiri superligaška poraza na strani (za pobedu van Novog Sada ne zna od 21. septembra kad je tukao Mačvu), deluje da će bodove morati da potraži na nekoj drugoj adresi.
Iako smo fokusirani na utakmicu sa crno-belima, razmišljamo na duže staze. Tako i na značaj duela sa Šapčanima. Jesu u mislima, što nije razlog da se protiv Partizana ne predstavimo u dobrom svetlu. Naprotiv. Nama ne preostaje ništa drugo nego da odigramo hrabro, ostavimo što bolji utisak i pokušamo da ostanemo neporaženi. Biće to istinski težak posao”, pojasnio je Branko Žigić, šef stručnog štaba ekipe sa Slane bare.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport