Koliko će trajati ubeđivanje Bate Mirkovića, ima li on uopšte želju da se bavi trenerskim poslom u Srbiji?

Reprezentacija Srbije nedavno je dobila novog selektora Ljubišu Tumbakovića, ali njegov stručni štab još uvek nije kompletiran.
Ono što bi trebalo da bude sigurno, to je da će, kao i u reprezentaciji Crne Gore, njegov pomoćnik biti profesor Aleksandar Janković, ali i dalje nije izvesno da li će se stručnom štabu priključiti i Zoran Bata Mirković.
Tumbaković ne krije veliku želju da ponovo sarađuje sa svojim dugogodišnjim prijateljem Mirkovićem, ali se on i dalje ”nećka”.
Tokom prve utakmice između Čukaričkog i Banantsa, Tumbaković je bio na Banovom brdu, zajedno sa Mirkovićem i Jankovićem, a na pitanje novinara ”Novosti” da li to znači da je ubedio Mirkovića da uđe u stručni štab, selektor je uz osmeh odgovorio:
”Teško ide…”
Ako vam ovo zvuči poznato, prisetićete se i dešavanja posle Mirkovićeve ostavke u Partizanu tokom proleća. Nekoliko dana je i Tumbaković, kao i mnogi drugi, pokušavao da Mirkovića ubedi da ostavku povuče i da nastavi sa radom u Partizanu, pogotovo jer je i dalje imao podršku i navijača i uprave.
Ali, popularni Bata nije odstupio od svoje odluke posle dva vezana poraza, od Radničkog i Voždovca.
Delovalo je i zimus, posle utakmice između Partizana i Mačve (0:0) da bi Mirković mogao da digne ruke od posla u Humskoj, prilično je tada delovao bezvoljno, ali je tokom zimske pauze ipak pristao da ostane u klubu.
To je potrajalo samo par meseci, posle čega Mirkovića više niko nije mogao da ubedi da se predomisli.
Sada se postavlja pitanje ima li Mirković uopšte volju da radi u srpskom fudbalu, i da li bi Tumbaković trebalo da potraži neko drugo rešenje, jer se nastavak kvalifikacija ozbiljno približava…

Izvor Sportske net