Koliko bi Partizan mogao da zaradi od Sume i šta će biti sa Tošićem?

Sportske net pišu…

Preneli smo ranije danas, ekipu Partizana očekuje obimna rekonstrukcija tokom leta, što je potvrdio i potpredsednik kluba Vladimir Vuletić.

On, naravno, nije pominjao konkretna imena onih koji će na leto napustiti Humsku, ali utisak je da bi među njima mogao da bude i Sejduba Suma, koji ove sezone nije opravdao 1.6 miliona evra koliko je Partizan prošlog leta izdvojio za njegov transfer.

Crno-beli će u narednom prelaznom roku pokušati da bar povrate taj novac, ali današnji ”Žurnal” prenosi svoja saznanja da bi u Partizanu još zimus navodno pristali da se Sume odreknu čak i za sumu od 800.000 evra.

Naravno, tokom leta će uprava kluha iz Humske učiniti sve da ta suma premaši bar milion evra, imajući u vidu da Sumina trišna vrednost prema Transfermarktu iznosi 1.2 miliona.

Još jedno veliko Partizanovo pojačanje prošlog leta bio je i dolazak Zorana Tošića, ali popularni ”Bambi” je u par navrata tokom ove sezone imao problema sa povredama, pa ni on tokom proleća nije dao doprinos koji se očekivao.

Pomenuti list takođe otkriva i da je Tošić prilikom potpisivanja ugovora sa Partizanom navodno tražio klauzulu po kojoj bi mogao da napusti Humsku već posle šest meseci, što se zimus nije dogodilo, ali što bi Partizanu moglo da suzi manevarski prostor u pregovorima sa klubovima koji bi eventualno tokom leta pokazali interesovanje za njega.

Inače, u aktuelnom sastavu Partizana, Tošić ima najvišu tržišnu vrednost (tri miliona), takođe prema podacima ”Transfermarkta”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *