KOLIKI JE DUG PARTIZANA: “6,5 miliona? Varate se!” Filip Filipović najavio bolje dane za crno-bele(VIDEO)

Legenda srpskog i svetskog vaterpola sa saradnicima je u nedelju izglasan u upravni odbor na klupskoj skupštini.IZVOR: TANJUG

U nedelju u podne, na stadionu Partizana izglasano je novo rukovodstvo Vaterpolo klub Partizan, velikana srpskog i evropskog vaterpola.

Filip Filipović, kapiten srpske reprezentacije i jedan od najvećih vaterpolista u istoriji, zajedno sa saradnicima i saigračima je izglasan u Upravni odbor, na sednici skupštine koju je struja na čelu sa direktorkom Tatijanom Rakas proglasila “nelegitimnom”.

Zajedno sa saigračima Milanom Aleksićem, Stefanom Mitrovićem, Slobodanom Nikićem, novim direktorom Nikolom Kuljačom, on je poslao poruku da stižu vedriji dani za crno-bele, iako je trenutna situacija veoma teška.

“Bilo bi pogrešno da dolazimo za neke lake zadatke, to je na drugima. Najbitnije je da je danas počela nova era VK Partizan, nadam se i uveren sam sa istim ciljem – povratka na pravi put. Znamo svi šta VK Partizan predstavlja ne samo u srpskom vaterpolu, već i u sistemu srpskog sporta, tako da smo svesni zadataka koji su pred nama. Naravno da ćemo u doglednoj budućnosti pokušati rezultatima da uverimo pre svega ljude koji su nas izglasali da su uradili pravu stvar”, izjavio je on.

Filipović je rekao da je siguran da dolazi bolji period za klub.

“Zahvaljujem se SD Partizan na ukazanom poverenju, pomoći. Mogu samo da budem ponosan što se sve ovako odigralo. Pred VK Partizan je nova, svetlija budućnost.

Takođe, on je najavio da će se crno-beli igrači i talenti vratiti na Banjicu sa Košutnjaka, gde su trenirali članovi crno-belih koji se nisu slagali sa rukovodstvom na čelu sa Rakasovom.

“Banjica je oduvek bila i ostaće kuća VK Partizan. Očekujemo da će VK Partizan trenirati na Banjici. Kada će to biti moguće, videćemo i sami. Siguran sam da ćete nam i vi pomoći i da ćete ispratiti prvi dan kada se deca budu vratila na Banjicu”

Filipović je govorio i o dugu.

Mislim da se varate i vi, kao što se varamo i mi ako mislimo da je šest i po miliona. To će uraditi ljudi kojima je to posao. Kada budemo znali celokupno stanje, izaći ćemo pred javnost i reći ćemo koji su dalji koraci i kako će ići rešavanje i saniranje, a sigurno smo da problema ima i više nego dovoljno. Sada nije trenutak da pričamo tome”.

Da li je sa saradnicima zakasnio?

“Za promene nikad nije kasno, srećan sam što je do tog trenutka došlo. Siguran sam da će najteže biti ljudima koji će se sada uhvatiti u borbu sa svim problemima. Znamo ko stoji iza nas, pored nas i mislim da kao tim i kao ekipa treba da delujemo za budućnost.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport