KOD BATE KAO U VOJSCI: Miletić uveren da je Partizan na pravom putu sa novim šefom

Večernje novosti pišu…

UKLIZAVANjA, dobijeni vazdušni dueli, iznošenja lopti na protivničku polovinu, centaršutevi, čak i pravovremena reakcija posle kornera za izjednačujući gol protiv Nordsjelanda. Sve je to prošlog četvrtka za 90 minuta fudbala stalo u “opus” fanatično borbenog desnog beka Partizana Nemanje R. Miletića.

Odavno se u Humskoj nije klicalo nekom pojedincu, posebno ne onom iz poslednje linije tima, ali su i najokoreliji kritičari morali da popuste pred onim što je te večeri prikazao, kako navijači vole da kažu, Miletić bez kose.

– Ušao sam dobro u utakmicu, posle nekoliko dobrih poteza adrenalin mi je skočio na 200. Skandiranja sa istočne tribine, koja tradicionalno važi za strogu i probirljivu, dala su mi dodatnu snagu da u pojedinim trenucima odem možda i preko okvira objektivnih mogućnosti. Hvala navijačima, nadam se da će i energija i moj učinak biti identični već u četvrtak kada ugostimo Bešiktaš – jasan je desni bek crno-belih.

Ono što je moglo da se pretpostavi onog trenutka kada je obelodanjeno da će na klupu crno-belih sesti Zoran Mirković jeste da će ekipa dobiti značajno veću energiju i na treninzima i na utakmicama.

– Od svakog trenera naučite ponešto i nema sumnje da će saradnja sa Mirkovićem svakome od nas mnogo značiti. Bata nas je dobro “zategao”, kao u vojsci. Iskreno, imamo i strah od njega, a nama defanzivcima posebno znači činjenica da trener sa takvim igračkim iskustvom često odvojeno radi sa nama iz odbrane.

Partija za nezaborav iz revanša sa Nordsjelandom bi po Miletićevim rečima mogla da doživi reprizu, ako ne i kvalitetnije izdanje protivBešiktaša.

– Sada ćemo biti u prilici da odslušamo i himnu Lige Evrope sa razglasa, što lično za mene predstavlja dodatnu injekciju adrenalina. Tako se nekako moćnije osećam, a posebno zbog činjenice da ću naspram sebe imati Pepea koji mi je bio igrački uzor. Tu su Babel, Kvarežma i ostali koje sam do juče samo gledao na TV, a sada ću ih imati za direktne rivale. Jedva čekam da utakmica počne. 

Skeniranje Bešiktaša je praktično aktuelno još od petka, a analize su intenzivirane od prvog radnog dana u nedelji.

– Videli smo njihovu utakmicu protiv LASK u Austriji, sada i ovu prvenstvenu protiv Erzuruma. Kada je LASK imao toliko prilika protiv njih jasno je da ni mi nismo bez šansi. U neku ruku je možda i bolje što je Bešiktaš izašao kao pobednik iz tog dvomeča jer bismo se nesvesno možda malo i opustili u mečevima sa Austrijancima.

Kada se pomene rezultat koji bi pogurao ka željenom raspletu na Bosforu sedam dana kasnije za Miletića nema dileme.

– Bilo bi sjajno da ne primimo gol. I 1:0 to bi bilo veoma dobro, a sve preko toga je čista premija pred revanš u Istanbulu – optimistički je završio Miletić