Ko stoji na putu Partizanovim klincima ka evropskoj tituli? Zapamtite ova imena!

Proteklog vikenda završeni su kvalifikacioni Evroligini ”ANGT” turniri, od kojih je jedan održan u Železniku i na kojem je trijumfovao Partizan, koji je izborio plasman na završni turnir Evrolige od 21. do 24. maja ove godine.
Crno-beli su sinoć u odlučujućoj utakmici za plasman na završni turnir savladali Pariz sa 79:67, pa će se u Kelnu boriti za titulu prvaka Evrope sa ekipama Real Madrida, Gran Kanarije i Ritasa, koje su takođe pobednici kvalifikacionih turnira. Uz njih, na završnom turniru će učestvovati još četiri ekipe koje će dobiti specijalne pozivnice.

Crno-beli su ovaj uspeh ostvarili u sastavu: Tarlać, Popović, Radovanović, Todorović, Dimitrijević, Živojinović, Petrović, Dangubić, Stefanović, Sar, Jovanović, Kovačević i trener Milivoje Lazić.
Kako su se preostale tri ekipe plasirale na završni turnir?
Ritas je dominirao u Kaunasu, ostvario je sve pobede, na kraju i protiv Žalgirisa sa ubedljivih 84:63. U tom meču posebno su se istakli bek Augustas Marčulionis, sin legendarnog Šarunasa, i Azulas Tubelis sa po 25 postignutih poena, a Tubelis je upisao i čak 15 skokova.

Na turniru u Valensiji najbolja je bila Gran Kanarija, koja je u finalu savladala Unikahu sa 88:72, uz sjajnu partiju Žana Montera iz Dominikanske Republike sa 30 poena, kao i senegalskog centra Kalife Diopa, koji je uz 21 poen upisao i 10 skokova.
Konačno, Real Madrid je bio najbolji na turniru u Minhenu, pošto je u finalu deklasirao rimsku ‘Stela Azuru’ sa 104:88.
Sedamnaestogodišnji krilni košarkaš, supertalentovani Bugarin Konstantin Kostadinov je dominirao u finalu sa 23 poena i devet skokova, a uz njega odličan je bio i Šveđanin Tristan Calikis sa 19 poena i pet skokova.
To su neka imena koja se izdvajaju kada su u pitanju Partizanovi protivnici, a kvalitet koji su crno-beli pokazali u Železniku jeste njihova odlična kolektivna igra, u kojoj protivnik ne zna sa sigurnošću odakle mu preti najveća opasnost.

Izvor Sportske net