KLUBOVI SE DOGOVARAJU O NOVOM FORMATU ZAVRŠNICE: Partizan igra F8 Evrokupa u Areni?

Rešenje- Crno-beli rado prihvatili sugestiju Virtusa iz Bolonje

Koronavirus kroji i završnicu takmičenja u Evrokupu, gde s velikim uspehom nastupa i Partizan.

Evroliga, pod čijim okriljem je i ovo takmičenje, donela je odluku da zbog pandemije prekine takmičenje do daljeg. Tako da je ostalo nepoznato kako će i kada uopšte biti odigrana završnica. Klubovi su u međuvremenu preuzeli inicijativu i skoro svi su prihvatili predlog Virtusa iz Bolonje da se se odigra svojevrsni fajnal-ejt turnir, odnosno samo jedan eliminacioni meč po fazi.

Kako je naveo direktor italijanske ekipe Luka Baraldi, sedam klubova je prihvatilo ovu opciju, a samo Monako je bio protiv. Dakle, „da“ su rekli i beogradski crno-beli, koji se nadaju da bi turnir mogao da bude organizovan u Beogradu.

– Najvažnije je zdravlje i dobro je što je Evroliga donela odluku o prekidu takmičenja. Međutim, ako dođemo u situaciju da se igra fajnal-ejt, bilo bi dobro da se on organizuje u Beogradu. Jer Arena može da primi veliki broj navijača, Beograd bi bio pravo mesto za tako nešto. A svakako smo to i zaslužili na terenu – rekao je za Mocartsport predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

(Kurir.rs / P. G. / Foto:Starsport©)

Jedan komentar

Ostavite komentar
  1. Ja sam veliki “Grobar”, ali moram da otkucam pošteno. Kaže predsednik KK “Partizan” da bi najpoštenije bilo da se igra u Beogradu jer “Partizan” ima najbolji skor. Ne bi li bilo poštenije da se igra na neutralnom terenu? Negde gde nema blizu zemlja iz koje je jedan od klubova jer ako je blizu doći će njihovi navijači. Na primer na Ostrvu (Islandu).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *