Kilmarnok slomio Velšane u sudijskoj nadoknadi!

Škoti su preživeli i pobedili,  ali Partizan nema čega da se plaši, ako bude odmeravao snage sa Kilmanrokom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Velški Konahs je bio blizu velikog iznenađenja, ali se Kilmarnok spasao furioznom igrom u finišu. Škoti su do pobedonosnog gola stiglu u drugom minutu sudijske nadoknade i stigli na pola koraka od sudara sa srpskim osvajačem Kupa – 1:2

Trener Kilmarnoka Angelo Alesio izveo je tim u formaciji 4-3-3. Bila je to najava da Škoti ofanzivnom postavkom žele da skrše bunker domaćina. Ipak, koliko je Kilmarnok grešio i bio van ritma najbolje ilustruje sledeći podatak – do 75. meča Škoti su imali samo jedan šut u okvir gola. Istina, domaćin je bio fokusiran na strogu defanzivu. Igra Konahsa na ivici faula dala je rezultat.

I ne samo to. Imalo je Konahs sreću kao saveznika. Jedan od retkih izleta domaćina na polovinu Kilmarnoka završen je centašutem Robertsa. Neoprezno je reagovao levi bek gostiju Tejlor i pogodio sopstvenu mrežu.

Tek od tog momenta škotski prvak je ubrzao ritam i postao opasniji. Igrao se 82. minut kada je u šesnetercu Velšana oboren Burke. Dovoljno da glavni arbitar meča pokaže na kreč, a penal realizuje Bropi.

Videli su iskusniji igrači gostiju da je rival načet. Bombradovali dugim loptama odbranu Konahsa. To im se isplatilo u drugom minutu sudijske nadoknade. Posle kornera Findlaj je postavio konačan rezultat.

Izvor Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *